Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Analog Devreleri Ötücü Kuşlara Dönüştürmek

Analog Devreleri Ötücü Kuşlara Dönüştürmek

Multimedya sanatçısı Kelly Heaton, ‘yaratıcı elektrik mühendisliği ürünü’ biçiminde adlandırdığı eserleriyle, analog elektrik devrelerine adeta hayat veriyor.

Çocukluk yıllarından beri bilime ve elektrik mühendisliğine büyük bir ilgi duyan Kelly Heaton, yalnızca analog elektrik devrelerini kullanarak -hiçbir yazılım ve audio kullanmaksızın- tıpkı gerçek bir kuş gibi kanat çırpan ve şarkılar söyleyen dinamik heykeller tasarlıyor. Bu ‘elektrikli’ kuşların söylediği şarkıları elde edebilmek için dijital sesler yerine vintage synthesizer kullanmayı tercih eden sanatçı, bu teknolojik kuşları tasarlarken, memeli hayvanların beyinlerindeki nöronlar arasındaki elektriksel iletim sürecinden ilham almış.

Analog devrelerin büyüleyici evreni

Multimedya sanatçısı Kelly Heaton, dinamik heykellerini tasarlarken yalnızca, vintage bir teknolojiye sanatsal yorum katmayı değil, aynı zamanda analog elektrik devrelerinin günümüz teknolojisinin köklerini oluşturduğunu vurgulamayı da amaçlamış. 

Bu yarı saydam dinamik kuş heykellerini oluşturan devreler, aynı zamanda kuşların şarkı söylemesi, ötmesi ve kanat çırpması ile senkronize olabilen dinamik ışıklandırmaları kapsıyor. Hali hazırda New York’un Manhattan West bölgesindeki  Circuit Garden’da sergilenen işler arasında analog devreden yapılmış kuşların yanı sıra, gerçek bir ağustos böceğine benzeyen farklı dinamik heykeller görmek de mümkün.

Görsel: Vimeo, MyModernMet, Kelly Heaton Studio