Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reuben Wu’nun Fotoğraflarına Yapay Zeka Dokunuşu

Reuben Wu’nun Fotoğraflarına Yapay Zeka Dokunuşu

Jenni Pasanen ile iş birliği yapan Reuben Wu, fotoğraflarını yapay zekayla yeniden yorumladı ve "Metamorphe" isimli yeni bir seri ortaya çıktı.

İnternetin en tanınmış fotoğrafçılarından biri olan Reuben Wu; teknik, estetik ve kompozisyon açısından çok ayırt edici işler üretiyor. Sanatçı drone kullanarak ışıkla boyama tekniğini uyguluyor. Sıklıkla dağ, okyanus ve göl manzaralarını tercih ediyor. Işıkla boyama tekniğiyle geometrik şekiller üreterek bu manzaralara müdahalelerde bulunuyor. Öyle ki çalışmalarını görür görmez bunların Reuben Wu’ya ait olduklarını anlayabiliyorsunuz. Sanatçı, bu stilini Metamorphe isimli yeni serisinde de sürdürüyor. Üstelik Jenni Pasanen ile yaptığı iş birliği sonucunda fotoğraflarına daha da uhrevi bir hava katmış.

Canlı yaşamı sona erdikten sonra yeryüzü nasıl görünecek?

Metamorphe serisinde, doğaüstü güçleri akla getiren sis ya da duman benzeri kütleler dikkat çekiyor. Bu kütleler, dağların ve kum tepelerinin zirvelerinden gökyüzüne uzanıyor. Bu gizemli havayı, kendi fotoğraflarını Jenni Pasanen’in yapay zeka yoluyla ürettiği dijital kreasyonlarla harmanlayarak elde etmiş. Seride bu yolla üretilmiş toplam 6 eser bulunuyor. Seri, bir tür kıyamet sonrası dünya tasviri niteliğinde. Eserler, canlıların neslinin tükendiği ve geriye sadece doğa manzaralarının kaldığı bir metamorfoz sonrasında yeryüzünün görünümünü tasvir ediyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Reuben Wu (@itsreuben)’in paylaştığı bir gönderi

Metamorphe projesinde, benzeri görülmemiş görüntüler üretmek için GAN ortamı kullanılmış. GAN (generative adversarial networks) adı verilen bu yapay zeka biçimine daha önce şu haberlerde geniş yer vermiştik. Bazı parçalar, Pasanen’in AI/GAN kreasyonlarını başlangıç noktası alarak, bazıları ise Wu’nun fotoğraflarını temel alarak üretilmiş. Sanatçılar bu iş birliği için fiziksel ortamda yan yana gelmemiş, her şeyi uzaktan yürütmüşler.

Reuben Wu’nun ilham kaynakları, arazi sanatı alanında üretim yapan usta sanatçılar (Robert Smithson, Richard Long ve Andy Goldsworthy gibi). Işıkla boyama tekniğiyle kompozisyonlara eklediği geometrik şekiller bir süre sonra sanatçının imzası haline geldi. Özellikle de dağların zirvelerine haleler kondurduğu Lux Noctis serisiyle internetin en tanınmış fotoğrafçılarından biri haline geldi. Sanatçı aynı yaklaşımla video işleri de üretiyor.

Wu’yu ve Pasanen’ı Instagram üzerinden takip ederek diğer işlerine göz atabilirsiniz.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Reuben Wu (@itsreuben)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Reuben Wu (@itsreuben)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram