Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dağların Zirvelerinde Beliren Haleler

Dağların Zirvelerinde Beliren Haleler

Reuben Wu, drone kullanarak uyguladığı ışıkla boyama tekniğiyle doğa manzaralarına ışık halkaları ekliyor.

Drone’lar fotoğrafçılıkta önemli bir araç haline geldi. Özellikle kuş bakışı doğa ve kent manzaralarında sık sık tercih ediliyor. Hatta yılın en iyi drone fotoğrafları için yarışma bile düzenleniyor. ABD’li fotoğrafçı Reuben Wu ise drone’u ışık kaynağı taşıyan bir ekipman olarak tercih ediyor ve Lux Noctis II adlı projesinde, ışıkla boyama tekniği için bir araç olarak kullanıyor. Wu bu sayede zirvelerinde bir hale beliren dağ ve tepe fotoğraflarıyla fantastik kareler üretiyor.

Işıkla boyama tekniği için drone kullanmak

Işıkla boyama tekniğini uygulayabilmek için ışık kaynağı ve uzun pozlama kullanmak gerekiyor. Işık kaynağınız basit bir lamba olabileceği gibi Reuben Wu’nunki gibi drone’lara yerleştireceğiniz LED ampüller de olabilir. Bu sayede fotoğraflarınıza ışık izleriyle boyayarak müdahale edebiliyorsunuz.

İlham kaynağı arazi sanatı

Wu; Andy Goldsworthy, Robert Smithson ve Richard Long gibi arazi sanatı alanında üretim yapan isimlerden ilham almış. Fotoğraflara kondurduğu bu haleler bir müddet sonra imzası haline gelmiş. Sanatçı aynı tekniği ve aynı imzayı kullanarak video sanatı işleri de üretiyor.

Sanatçıyı Behance ve Facebook sayfası üzerinden takip edebilirsiniz.

At the still point of the turning world #imaginarymagnitude

A post shared by Reuben Wu (@itsreuben) on

Daydream Nation – new works in progress #imaginarymagnitude #luxnoctisproject

A post shared by Reuben Wu (@itsreuben) on

Görsel: Behance