Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uzayan Hayatlar ve Onun Getirileri

Uzayan Hayatlar ve Onun Getirileri

Japon yemek markası Glico yeni reklamıyla uzayan insan ömrünü kutluyor ve bir ömre sığdırılabilecekleri saniyelerle özetliyor.

Geçtiğimiz yüzyıllarda insanlar daha kolay ölüyordu. Daha kolay hastalanıldığı ya da ölümcül yara alındığından 30’larda insanlar ölebiliyordu. Ama şimdilerde her alanda teknoloji ve bilimin gelişmesi insanın ömrünü uzatıyor. Hatta ölümsüzlüğü ya da en uzun yaşam süresini kovalıyoruz tür olarak. World Bank’e göre geçen yüzyılda küresel yaşam beklentisi 31’den 71.8’e çıktı. Bu iki iki katından fazla demek. 30 yıla neler neler sığdıran insan ırkı bu ekstra 40 yıla kim bilir neler sığdırır. Japon yemek markası Glico’da bir insanın uzayan ömrüne sığanları hoş bir reklamla bizlere anlatıyor.

Daha Uzun Yaşamlar Daha Fazla Anılar

“71,8 Second Life” isimli reklamda Glico doğumdan ergenliğe, aşık olmaktan okula gitmeye, çalışmaktan ölmeye kadar hepimizin hayatında ortak olan konuları hızlıca gösteriyor. Reklamda 72’den fazla kadın oynuyormuş. Hatta kapak görseline bakarsanız tekrar eden bir insan deseni olduğunu ve hepimizin aslında etten ve kemikten aynı olduğumuzu vurguladıkların görebilirsiniz. Video tekrar eden desenlerden ve kesik hareketlerden ötürü stop-motion bir ruha sahip. Oyuncu kadınlar tamamen birbirinin aynı görünmüyor ama reklamın tarzından ve hızından sanki bir kişinin tüm hayatıymış gibi görünüyor.

E tabii bu bir reklam olduğu için de karakterimizin hayatının boşlukları Glico ürünleriyle dolduruluyor, uzun ve güzel bir yaşamın sırlarından birinin de Glico olduğu mesajı veriliyor. Aile reisi olan kadının ölümünde ise güzel bir koreografi çalışmışlar. Son sahnedeyse aile reisi olan kadını kucağında yeniden doğumu ve devamı sembolize eden bir bebekle görüyoruz.

Reklam hayatın kısalığını, uzunluğunu, çokluğunu, azlığını, ne kadar boş ya da dolu yaşadığımızı eğlenceli ve yüz gülümseten bir tonda gösteriyor. Reklamın altında kamera arkası görüntülerinin videosunu da inceleyebilirsiniz.

kamera arkası

Künye:
Reklamveren: Glico

Görsel: YouTube