Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kafamızdaki Yapılacaklar Listeleri

Kafamızdaki Yapılacaklar Listeleri

Google Assistant son kampanyasında ünlüler ve normal insanların halletmeleri gereken günlük işlere odaklanıyor ve bırakın Google yapsın diyor.

Chrissy Teigen ve John Legend en sevilen ünlü çiftlerden. Özellikle Twitter’da yaptığı geyikler ve mizah anlayışları sayesinde sosyal medyada en çok takip edilen isimlerden oldular. Google da bu sevilen çifti ve onların yanında pek çok başka ünlü ismi kullandığı Google Assistant kampanyasını ilk kez Oscar törenleri sırasında yayınladı. Kampanya, gün içinde sık sık aklımıza gelen “yapılacaklar” listelerine odaklanıyor.

Google Assistant’ı dünya çapında tanıtmak için Google Creative Lab tarafından hazırlanan “Make Google do it” kampanyası ünlüleri çaresiz şekilde düşünürken ekrana getiriyor. Gündelik hayatın komik ikilemleri arasında boğulan ve bu daralmayı kafa sesiyle duyduğumuz yıldızlara “Bırak Google yapsın” deniyor.

Günlük Hayatın İkilemleri İçin Google Assistant

Kampanyanın 1 buçuk dakikalık Oscar filminde, ünlüler ve normal insanların bir arada harmanlandığı bir senaryo görüyoruz. “A million things made easier” adını taşıyan filmde çeşit çeşit insanı aklından yapması gerekenleri geçirirken görüyoruz. John Legend bir parti sonrası teşekkür notları yazması ve palyaçodan özür dilemesi gerektiğini anımsarken, Sia koca peruğu yüzünden aklına gelen parçayı kaydetmek istediği halde kayıt cihazını bulamıyor. Duşta aklına bir şey gelenler, trafikte yazacağı e-postaları düşünenler, evinin alarmını hatırlayamayanlar… Hatta uzaya gidip evinin kapısını kilitleyip kilitlemediğini hatırlayamanlar… Google Assistant tüm bu dertleri çözebilir diyor reklamımız.

Oscar filmini destekleyen 30 saniyelik “Hey Google” filmlerinde ise tek tek kişilere odaklanılıyor. John Legend karısı Chrissy Teigen’in aradığı TV programını bulmak için kanallarla boğuşmasından sıkılıp içinden komik bir şarkı söylüyor. NBA oyuncusu Kevin Durant spor yaparken aklından alışveriş listesini geçiriyor. Asistanına çiçek almaya karar veren Sia, bunu asistanının yardımını istemeden nasıl yapabileceğini sorguluyor.

Filmler, ünlü bile olsak hepimizin zaman zaman yaptığı bir şeyi odağına alıyor. Kafamızdan o günlük yapılacaklar listesini geçirmek. Bu tanıdık his de hem ünlü kullanımı hem de durumların içerdiği komedile birleştiğinde ortaya tatlı filmler çıkarıyor.

Görsel: YouTube