Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Dünyasının Ünlü İsimleri Havaya Girerse

Reklam Dünyasının Ünlü İsimleri Havaya Girerse

AICP, yarışmaya başvuru sürecini ödül kazanınca sanatçı havalarına giren reklamcılarla dalga geçerek tatlı bir parodi ile duyurdu.

Sanat dünyasındaki büyük egolarla ve söylemlerle dalga geçen çok parodi yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde McDonald’s, hamburger ve bacon’ın birleşimden oluşan hamburgerini tanıtmak için bu çizgide bir işle karşımıza çıkmıştı. McDonald’s’ın bu işi ilk de değil, son da olmayacak gibi zira sanat dünyasında malzeme çok. Şimdi de sanatçı egosu ile büyük reklam ajanslarının yaratıcı yönetmenlerinin egoları arasında bir paralellik görüyoruz Association of Independent Commercial Producers (AICP) için hazırlanan film, yarışmaya katılım çağrısını bu mizah yüklü paralellik üzerinden yapıyor.

AICP ödülü kazanmak ve bunun sonucunda MOMA’nın film bölümünde yer almak oldukça büyük bir mesele tabii. Dolayısıyla insanın içindeki büyüklük sanrılarını pekala körükleyebilir. AICP’nin geçtiğimiz günlerde sonlanan başvuru süresini duyurmak için hazırladığı film tam olarak buna odaklanıyor.

Yönetmen Brian Billow imzasını taşıyan film, 2 buçuk dakikalık bir belgesel gibi kurgulanmış. Filmde kısa zamanda fazla ödül kazanmanın insan egosuna yapacağı etki komik bir biçimde ele alınmış. Filmde reklam dünyasından üç önemli isim, AICP ödülü kazanınca birden kendilerini kült sanatçılar gibi görmeye başlıyor. Film reklam ve sanat dünyasındaki egolarla tatlı tatlı dalgasını geçerken, rol alan gerçek isimler de kendilerini yerden yere vurmaktan çekinmemiş.

aicp_aicp call for entries_abd_bigumigu_

3 Reklamcı, 3 Kült Sanatçı

Filmde gördüğümüz isimler gerçek reklam yıldızları. Deutsch reklam ajansı yetkili yaratıcı yönetmeni Pete Favat, Andy Warhol’e dönüşmüş mesela. FCB küresel yetkili yaratıcı yönetmeni Susan Credle Frida Kahlo havasına girerken, 72andSunny yönetici yaratıcı yönetmeni Keith Cartwright ise Jean-Michel Basquiat olmuş. Reklam dünyasının bu üç önemli ismi, dönüştükleri insandan habersiz bir ciddiyet içerisinde konuşur ve dönüştükleri o sanatçıların tarzına bürünürken, onlarla çalışanlar da durumun saçmalığına değiniyor. Bu da filmin mizahını iyice artırıyor tabii zira karşımızda “havaya girmiş” bir reklamcı ve durumun abukluğunun farkında olan diğerleri var.

Film boyunca; çalışanlarını çorba konserveleriyle mutfağa kapatan “Andy Warhol” ve ajans duvarlarını sprey boyayla boyayan Basquiat gibi çeşitli komik anlar izliyoruz. Sonunda ise “Sizi ele geçirmesine izin vermeyin ama kazanan film MOMA’nın film arşivlerinde yer alacak.” mesajıyla sonlanıyor.

aicp_aicp call for entries_abd_bigumigu_ aicp_aicp call for entries_abd_bigumigu_ aicp_aicp call for entries_abd_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: AICP
Yapım: O Positive
Yönetmen: Brian Billow
Yaratıcı Konsept: Brian Billow
Görüntü Yönetmeni: Adam Kimmel
Yönetici Yapımcı: Ralph Laucella
Yapım Başkanı: Devon Clark
Uygulayıcı Yapımcı: Craig Repass
Yapım Sorumlusu: Matt Willson
Görsel Efekt/ Renklendirme: Timber
Yaratıcı Yönetmen: Jonah Hall, Kevin Lau
Yönetici Yapımcı: Sabrina Elizondo
Yapımcı: Jillian Lynes
Renklendirme: Miles Kinghorn
Flame Sanatçısı: Brian Shneider
Flame Asistanı: Brandon Harden
CG: Jeff Willette
Nuke: Cris Kong, Daniel Svaboe
After Effects: Cris Kong
Ses Post Prodüksiyon: Heard City
Miksaj: Jeremy Siegel
Yapımcı: Andi Lewis
Yönetici Yapımcı: Sasha Awn
Malzeme Kiralama: Galpin, Keslow Camera, Quixote
Kurgu: Arcade Edit
Kurgucu: Sean Lagrange
Yapımcı: Adam Parker
Kurgu Asistanı: Glen Montgomery
Yönetici Yapımcı: Crissy DeSimone
Genel Müdür: Damian Stevens
Müzik: JSM Music
Ses Tasarım: COPILOT Music + Sound
Yönetici Yapımcı: Jason Menkes
Yaratıcı Yönetmen: Ravi Krishnaswami
Web: Istros Media Corp.

Görsel: YouTube