Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Big Mac Üzerine Sanatsal Zırvalamalar

Big Mac Üzerine Sanatsal Zırvalamalar

McDonald's Canada, sınırlı üretim Big Mac x Bacon ürününü duyurmak için sanat ve moda uzmanlarıyla dalga geçen bir parodi kampanya hazırladı.

Parodi, reklam dünyasında sıklıkla kullanılan bir yol. Mesajı hızla veriyor, insanları eğlendiriyor, daha ne olsun? En son Super Bowl reklamlarıyla dalga geçen ve büyük ses getiren Tide örneğini görmüştük. Şimdi de McDonald’s Canada, sınırlı üretim Big Mac x Bacon’ı tanıtmak için havalı sanat uzmanlarıyla eğleniyor.

Reklam ajansı Cossette tarafından hazırlanan kampanya, siyah-beyaz filmlerden oluşuyor. 30, 15 ve 7 saniyelik filmlerin her birinde bir “uzman” sanki bir röportajdaymış gibi kameraya bakarak konuşuyor ve domuz pastırması ile Big Mac’in bir araya gelmesinin anlamları üzerine derin fikirlerini sunuyor.

Özel bir koleksiyon hazırlayan bir moda markası, sergi hazırlığındaki bir galeri, yeni eserlerini anlatan bir ressam ya da bir gösteri sunmak üzere olan bir tiyatro kumpanyası işlerini nasıl anlatırsa bu uzmanlar da, hamburgeri öyle anlatıyor. Çekim stili de tarza uygun, yakın plan eller, gözler, minimal beyaz fon.

Büyük Tanımlar, Derin Söylemler

Reklamların birinde, bu sınırlı üretim hamburgerin; iki büyük gücün, iki farklı ideolojinin bir araya gelmesini sembolize ettiği söyleniyor. Bir diğerinde iş birliği, bir aradalık, bir olma ama farklı olma haline atıfta bulunuluyor. Bir diğeri burgeri ateş, tutku ve beklenmedik devinimlerle dolu fırtınalı bir tango olarak tanımlıyor. Bir diğerinde ise bu iç içe geçmiş kutuplaşmanın toplumun bir aynası olduğu vurgulanıyor.

Hamburger gibi basit bir ürün için bunca ağır tanım ve sanatsal ya da filozofik zırva elbette tatlı bir parodi yaratıyor. Üstelik seyrettiğimiz tipler de tuhaf bir biçimde tanıdık geliyor. Evet, biz buna benzer insanları, bu konuşmaları bir yerlerde gördük daha önce.

Big Mac’in 50. yılı şerefine hazırlanan kampanya; Super Bowl’un Kanada’daki yayını sırasında izleyicilerle buluşmuş. Yayın öncesindeki hafta boyunca da kısa, teaser videolar ve genç ve stil sahibi mankenlerin hamburgerin yanında poz verdiği avangard tarzda posterlerle bezeli bir açık hava kampanyası yayına girmiş.

Künye:

Reklamveren: McDonald’s Canada
Reklam Ajansı: Cossette
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Carlos Moreno, Peter Ignazi
Yaratıcı Grup Yönetmeni: Simon Clancy
Yaratıcı Yönetmen: Ed Morris, Troy McGuinness, Patrick Michaud
Sanat Yönetmeni: Spencer Dingle
Reklam Yazarı: Jordan Hamer, Ben Duquette
Tasarım: Oleg Portnoy, Eric Wood
Ajans Yapımcısı: Barb Gibson, Marie-Pier Poulin
Strateji: Youri Hollier, Jon Crowley, Scott McKay
Müşteri İlişkileri: Yvonne Li, Michaela Crompton, Asmait Hailu, Lindsay Mertiri, Serene Gaspar, Kathy McGuire
Yapım Şirketi: FRANK Content
Yönetmen: Craig Brownrigg
Uygulayıcı Yapımcı: Marie Robertson
Yönetici Yapımcı: Danielle Kappy
Görüntü Yönetmeni: Stuart Campbell
Renklendirme ve Online: Alter Ego
Offline: Married to Giants
Ses: Berkeley Inc.
Halkla İlişkiler: Weber Shandwick

Görsel: YouTube