Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Thom Yorke Eşliğinde Farklı Bakış Açılarına Görsel Bir Yolculuk

Thom Yorke Eşliğinde Farklı Bakış Açılarına Görsel Bir Yolculuk

Moda markası Rag & Bone, Thom Yorke tarafından yaratılan "Why Can't We Get Along" için çektiği müzik videosunda dans, müzik ve sinemayı bir araya getiriyor.

Moda dünyasının yolu sık sık müzik, dans ve filmle yolu kesişiyor. Bunun nefis bir örneğini geçtiğimiz günlerde Kenzo, Ana Lily Amirpour ve Karen O’yu buluşturan “Yo! My Saint” ile izlemiştik. Şimdi de New Yorklu giyim markası Rag & Bone, Thom Yorke’un müziğini etkileyici bir koreografiyle bir araya getiren bir filmle karşımızda.

“Why Can’t We Get Along” isimli çalışma; farklı sanat dallarını buluşturan 6 buçuk dakikalık bir kısa film ya da müzik videosu. Sinema, müzik, dans, film, moda ve sinematografi alanlarını bir araya getiren film; perspektifi değiştirerek izleyici için farklı bir görsel deneyim yaratıyor.

Alanında Tanınmış Pek Çok İsim Bir Arada

Filmde müzik, dans ve film dünyasından pek çok önemli isim rol alıyor. Filmde dizilerden tanıdığımız iki isim var: Baby Driver’dan Ansel Elgort ve House of Card’dan Kate Mara. Bu iki oyuncunun yanında nefis bir koreografi içinde pek çok dansçı görüyoruz. ABD’nin en  önemli bale kumpanyalarından olan American Ballet Theater‘ın 8 dansçısının yanı sıra geçtiğimiz aylarda internette büyük ilgi çeken, Hip Hop ile baleyi bir araya getiren HipLet‘ten 3 balerin filmde rol alıyor. Bunların dışında YouTube fenomeni Kandi Reign ve bir multimedya sanat topluluğu olan Bulletrun Parkour‘un 3 üyesini de izleme şansı buluyoruz.

Filmin yönetmenleri Benjamin Millepied, Aaron Duffy ve Bob Partington. Görüntü yönetmenliğini ise sinematografi alanında tanınmış bir isim olan Darius Khondji yapmış.  Deneyimli kamera rig uzmanı Tony Hill ile çalışan Khondji’nin görüntü yönetmenliğinde film; sadece dansçıları ve oyuncuları akışkan bir koreografi içerisinde ekrana getirmiyor, kamera da onlara katılan bir öğeye dönüşüyor.

 rag & bone_1stAveMachine_thom yorke_why cant we get along_abd_bigumigu  rag & bone_1stAveMachine_thom yorke_why cant we get along_abd_bigumigu  rag & bone_1stAveMachine_thom yorke_why cant we get along_abd_bigumigu  rag & bone_1stAveMachine_thom yorke_why cant we get along_abd_bigumigu  rag & bone_1stAveMachine_thom yorke_why cant we get along_abd_bigumigu

Perspektif Algılarımızla Oynayan Kamera

“Why Can’t We Get Along” (Neden geçinemiyoruz?) markanın açıklamasına göre, farklı perspektifler üzerine bir diyalog başlatmayı amaçlıyor. Bu anlamda film, görsel bir deneyim. İçerisindeki oyuncuların bakış açılarına geçerek farklı perspektifleri izleyiciye yansıtıyor. Böylece dünyayı farklı gözlerle görmenin zorluğuna ilişkin bir metafor yaratıyor. Bunu yaratmak için de sarkaçlardan sallanan veya alaşağı edilmiş kamera açılarının yanı sıra iPhone ile yapılmış çekimler de kullanılmış.

Filme eşlik eden parça, Rag &Bone için Thom Yorke tarafından özel olarak yaratılmış. Şarkı; filmdeki sürtüşmeyi vurgulayan, oyuncuların hareketlerini aynalayan çok katmanlı bir yapıya sahip.  Bu Thom Yorke’un Rag & Bone ile yaptığı ilk çalışma değil; aralarındaki iş birliği 2015 yılındaki “Villain” parçasına dayanıyor.

Söylemeye gerek bile yok aslında ama filmde giyilen tüm kıyafetler markanın 2018 İlkbahar-Yaz koleksiyonundan. Rag & Bone internet sitesi üzerinden filmdeki giysiler ve filmin yapım süreci hakkında bilgi alınabiliyor.

Künye:

Reklamveren: Rag & Bone
Reklam Ajansı: Special Guest
Yapım: 1stAveMachine
Yönetmen: Benjamin Millepied, Aaron Duffy, Bob Partington
Görüntü Yönetmeni: Darius Khondji
Koreografi: Benjamin Millepied
Müzik: Thom Yorke
Yönetici Yapımcı:Marcus Wainwright
Yönetici Yaratıcı Yapımcı: Marissa Kraxberger
Yapımcı:  Candice Hernstad, Garrett Fennelly, Taryn Nagle
Kurgucu: Will Towne
Kurgu: Modern Post
Renklendirme: Tim Masick
Renk: CO3
Müzik Yönetmeni:Kris Bones
Konsept: Aaron Duffy
Yaratıcı Ortak: Aaron Duffy, Cedric Gairard, Tazri Afrin, Eddy Choi, Lauren Moroz, Danielle Duclos
Rig Master: Tony Hill
Mekan: Greenpoint Terminal

Görsel: YouTube