Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reklam Ajanslarının İsimsiz Kahramanları: Ödül Başvuru Uzmanları

Reklam Ajanslarının İsimsiz Kahramanları: Ödül Başvuru Uzmanları

Reklam ajansı Cosette, reklamcılığın bitmez tükenmez ödül törenlerini tiye alan komik bir film hazırlamış.

Kanadalı reklam ajansı Cosette, reklam dünyasını tatlı bir şekilde tiye alan esprili bir film hazırlamış. Reklam sektörünün ödül törenlerine bayıldığı, özellikle yaratıcı yönetmenlerin çoğunun gönlünde ödül törenlerinin en parlak yıldızı olma hayali yattığı bir gerçek. Ajans da bu duruma, hazırladığı “In the Shadows: Advertising’s Unsung Heroes” (Gölgede Kalanlar: Reklamcılığın Bilinmeyen Kahramanları) isimli esprili bir video ile şaka yollu dalga geçmiş.

Cosette, ödül sayısının artıp durduğu, ödül törenleri ve başvuruların da buna paralel olarak arttığı sektöre hayali bir pozisyon yaratmış: Ödül Başvuru Uzmanları. Video, bu uzmanlarla (perde arkasındaki kahramanlar) ilgili bir belgesel şeklinde kurgulanmış. Filmde, ödül başvuru uzmanlarının kendi ağızlarından işlerini ve yaşadıkları zorlukları dinliyoruz.

Parodide; “Ödül başvurusunda ben de olmalıyım. O projede ben de varım, en arkada oturuyordum toplantıda hatırlasana”cılardan, “Benim adım başvuru listesinde niye altta, alfabetik değil mi bu?”cu yaratıcı ekiple uğraşmaya; başvurulardaki titr enflasyonuna (yaratıcı yönetmen/sanat yönetmeni/yazar/yönetmen ünvanlı tek kişiler), sadece başvurulara harcanan dev bütçeleri yönetmeye ve ajans sahiplerinden bu bütçeleri kopartmaya kadar geniş bir yapılacaklar listesine ve sorumluluğa sahip bu uzmanlara mikrofon uzatılıyor. Gölgede kalan bu kahramanlar, bu zor işi ifa ederken çok yorulduklarını ama bir yaratıcı sahneye çıkıp ödülünü vakar içinde (!) aldığında tüm yorgunluklarını unuttuklarını söylüyorlar.

Künye:

Ajans: Cossette, Toronto, Kanada
Üst Yaratıcı Yönetici: Peter Ignazi, Carlos Moreno
Yaratıcı Yönetmen/Yazar: Dhaval Bhatt
Yaratıcı Yönetmen/Sanat Yönetmeni: Yusong Zhang
Yapımcılar: Doug Lowe, Mina Jang
Yönetmen: David Hicks / Skin & Bones
Editör: Chris Van Dyke / School
Oyuncu Kadro Dağılımı: Stephen Mann / Mann Casting
Ses: Tom & Dave

Görsel; Youtube