Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ajansınızın Son Ödülü: The Quitty Awards

Ajansınızın Son Ödülü: The Quitty Awards

The Quitty Awards, adından da anlaşılacağı gibi, ödüllere başvurmaya son verme kararı alan ajanslara adanmış sahte bir ödül. 

Geçtiğimiz yıl Publicis Groupe, Cannes Lions Yaratıcılık Festivali’nden çekildiğini ve ödüllerde yarışmayacağını açıklamıştı. Hatta sora işlerin yine ödül alması kafamızı karıştırmıştı ve bu konuda da bir yazı paylaşmıştık sizlerle. Bu sene sadece ödüller değil birçok açıdan reklam sektöründe enteresan gelişmeler yaşandı. Sir Martin Sorrell istifa etti, Alex Bogusky CP+B’ye geri döndü. Bogusky dönüşünün akabinde bir de yeni bir haber paylaştı bu hafta Crispin Porter + Bogusky. Karşınızda The Quitty Awards!

Crispin Porter + Bogusky, ödüllerin hiçbirine artık başvurmayacaklarını açıkladı. Ve sahte bir ödül olan The Quitty Awards’ı Alex Bogusky bir tweet’le duyurdu. The Quitty Awards, adından da anlaşılacağı gibi, ödüllere başvurmaya son verme kararı alan ajanslara adanmış sahte bir ödül. Ajans bu ödülle ilgili bir site de tasarladı ve onu yayına aldı. Site bu ödülün kazanabileceğiniz son ödül olduğunu da belirtiyor.

Dönüşü Muhteşem Olan Bir Alex Bogusky

CP+B bu konuyla ilgili bir basın açıklaması da yapmış hatta. Gerçekten de gelecekte ajans olarak hiçbir ödüle başvurmayacaklarını belirtiyorlar. Ve tabii ki de bu ödülün ilk kazananı ajansın kendisi yani CP+B. Ajansın böyle bir yola başvurmasının sebebiyse giderek ödüllere artan bağımlılık. Tabii ki sadece ajansların ve markaların ödüllere bağımlılığı değil, her sene açılan bir başka yarışma da bunun bir nedeni. Ayrıca yarışmalara başvurmayarak ödüllü koşu bantlarından kurtularak daha yaratıcı olacaklarına da inanıyorlar.

Alex Bogusky bu konuyla ilgili basın açıklamasında reklam sektörünün ödüllere odaklanmasını doğru bulmadığını belirtmiş. Zamanın ve enerjinin, ihtiyaca yönelik fikri bulmaktan ziyade ödüllük fikr odaklanılmasının gereksiz bir kayıp olduğuna da inanıyor.

Alex Bogusky sektöre dönüşünden beri büyük hamleler yapmaktan çekinmiyor. Ajans geçtiğimiz aylarda da Los Angeles CP+B’yi kapattığını duyurmuştu. Burayı da kapatmalarının sebebi daha iyi işler üretmek adına küçülmeyi desteklemeleriydi. Alex Bogusky bir döndü, hızlı döndü gerçekten de. Bogusky sektörün o bıraktığından beri komadaymış gibi hissettirdiğini de açıklamalarında belirtmişti.

The Quitty Awards’ın kendisi bir şaka olsa da eleştirisi gerçek. Site, ödüllerin gösterilmesinin artık değerli olmadığını, giriş maliyetinin aslında önemsiz olduğunu, “yaratıcı etkililiğin doğru bir ölçüsü olmadığını”, müşterileriyle ilgili olmadığını ve gelecek neslin yeteneklerinin onlara değer verilmeyecek bir noktada ilerlediğini belirtiyor. Site ayrıca, bu yılki Cannes Festival jürilerine birkaç yönetici yerleştirmeyi başaran ve meşhur yasağına rağmen büyük ödüller kazanan Publicis’e de değiniyor. Ödülü siz de internetten satın alıp bastırabilirsiniz. Fakat 3B modeli satın alabildiğiniz ödül de bırakmak da biraz tuzlu.

Görsel: CP+B
Manşet görseli düzenlenmiştir.