Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Instagram’da Dikey Yaşam

Instagram’da Dikey Yaşam

Parallel Studio, Instagram'ın dikey video içeriği üretme çağrısına her şeyin dikeyleştiği "Life in Vertical" adlı bir video hazırlayarak cevap verdi.

Instagram, bu yılın başlarında Instagram Creators serisi kapsamında 6 hikaye anlatıcısından oluşan bir grubu dikey kanvasla denemeler yapmaya davet etmişti. Amaç, dikey videoların sahip olduğu yaratıcı potansiyeli gözler önüne sermekti. Bu nedenle bu içerik yaratıcılarından 9×16 video formatını kullanarak kendilerine özgü tarzlarını sergilemeleri isteniyordu. Bu içerik yaratıcılarından biri de Life in Vertical serisiyle yaratıcı animasyon tasarım stüdyosu Parallel Studio oldu.

Instagram yıl ortasında yaptığı açıklamada dikey video içeriklerini Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nde de gösterileceğini ve bu gösterimde, Avustralya’dan ABD’ye kadar uzanan sekiz farklı ülkeden 19 yeni içerik üretici bulunacağını duyurmuştu. Paris’te yer alan tasarım stüdyosu Parallel, dikey video formatı için iş birliği yapan ilk içerik yaratıcılarından.

Yukarıdan ve aşağıdan öyküler

Instagram Creators’ın öne sürdüğü tema ise “yukarıdan ve aşağıdan öyküler” şeklinde olmuş. Parallel, zekâ ve mizah dolu bakış açısıyla bu brief üzerinde çalışmaya başlamış. Önce kendi kendilerine “Hayat aniden dikey hale gelseydi nasıl olurdu?” diye sormuşlar. Bu soruya hiç başka yollara sapmadan kelimenin tam anlamını karşılayacak şekilde cevap vermeyi tercih etmişler. Böylece her şeyi dikey olarak uzatmışlar ve “Life in Vertical” doğmuş. Parallel Studio, videonun açıklama kısmında, çoğu görsel sanatçı için akıllı telefonların ihtiyaç duyduğu dikey formatın en kötü format olduğunu belirtmiş. Bu nedenle, dikey formata sıkıcı bir şekilde sığdırmaya uğraşmak yerine eğlenceli bir şekilde dünyayı dikeyleştirme yoluna gitmişler.

Başlangıçta Facebook ve Instagram için 15 saniyelik bir film sipariş edilmiş. Ancak Parallel, bu formatla oynarken akıllarına çok sayıda parlak fikir gelmiş. Dolayısıyla daha fazlasını içerecek şekilde videoyu 40 saniyeye uzatmışlar.

Parallel Studio gerçekten eğlenceli bir iş çıkarmış. Şemsiyenin, kadehin, sandalyenin, televizyonun, market arabasının ya da mikrofonun kullanımdayken birden boy atması absürt sonuçlar ortaya çıkarmış. Örneğin film izlerken televizyon ekranı dikey olarak uzadığında set ışıkları da film karesine girmeye başlıyor ya da market arabası uzadığında birden içindeki çocuk için bir hapishaneye dönüşüyor. Penguen, teleferik ve vazo da Parallel Studio’nun dikey dokunuşundan nasibini almış.

Parallel Studo’yu Facebook sayfası ve Dribbble profilinden takip edebilirsiniz

Görsel: Vimeo
Manşet görseli düzenlenmiştir.