Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TBWA\İstanbul ve IKEA’ya Golden Drum’da Grand Prix Ödülü

TBWA\İstanbul ve IKEA’ya Golden Drum’da Grand Prix Ödülü

TBWA\İstanbul ve IKEA Türkiye, İstanbul'daki dolu sırasında yayınladıkları gerçek zamanlı içerikle Golden Drum'da Local Spirit kategorisinde Grand Prix kazandı.

IKEA Türkiye ve ajansı TBWA\İstanbul bu yaz İstanbul’da yaşanan dolu tehlikesine karşılık yayınladığı gerçek zamanlı pazarlama içeriğiyle büyük dikkat çekmişti. IKEA ve İsveç’teki ajansı Åkestam Holst ile küresel iletişiminde kullandığı ve entegre kampanyasının çatısı olan Where Life Happens mottosunu yaratmış ve ödüller almıştı. Biz de Cannes Lions 2018’de Åkestam Holst’un sunumunu dinlemiş ve yazmıştık. IKEA Türkiye ve TBWA\İstanbul da bu mottoyu gerçek zamanlı olarak hem yerel hem de gündeme ait bir gelişmeyle birleştirerek şirket söylemiyle birebir uyumlu bir kampanya yarattı.

Gerçek zamanlı pazarlama, 2012’de OREO’nun Daily Twist kampanyasıyla doğmuş ve sosyal medya iletişiminde herkesin bir ucundan tutmaya çalıştığı bir yönteme dönüşmüştü. 2018 yılında ise marka ve olay arasında güçlü bir bağ olmasa bile çeşitli gerçek zamanlı kampanyalar yayınlanmaya devam ediyor. IKEA ve TBWA\İstanbul’un çalışması ise bu açılardan sıyrılmış ve dikkat çekmişti.

Yerel Ruh kategorisinde büyük ödülün sahibi TBWA\İstanbul

17-19 Ekim’de gerçekleşen Golden Drum Uluslararası Yaratıcılık Festivali bu yıl 12 kampanyayı kendi kategorilerinde Grand Prix ödülüne layık gördü. Slovenya’da gerçekleşen ve Avrupa’nın önemli reklam yarışmalarından olan festivalin Local Spirit kategorisinin Grand Prix kazananı TBWA\İstanbul ve IKEA Türkiye’nin oldu.

25. Golden Drum Festivali’nde ödül kazanan tüm işler buradan inceleyebilirsiniz.

Aracını Doludan Korumak İsteyenlere IKEA’dan Renkli Tavsiyeler

Görsel: IKEA Türkiye