Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
TBWA\Istanbul, Mobile Kategorisi Kısa Listesinde [Cannes Lions 2019]

TBWA\Istanbul, Mobile Kategorisi Kısa Listesinde [Cannes Lions 2019]

TBWA\Istanbul'un IKEA Türkiye için hazırladığı Hailstorm in İstanbul işi Cannes Lions 2019'un üçüncü gününde Mobile kategorisinde kısa listeye kaldı.

Uluslararası Yaratıcılık Festivali Cannes Lions 2019’un üçüncü gününde kısa listeye kalan kampanyalar belli oldu. Film, Mobile, Radio & Audio, Brand Experience & Activation, Creative Effectiveness ve Creative eCommerce kategorilerinde kısa listeye kalan işler açıklandı.

TBWA\Istanbul’un IKEA Türkiye için hazırladığı Hailstorm in İstanbul kampanyası Mobile kategorisinde kısa listesine girmeyi başardı. Bizim de geçtiğimiz yıl haziran ayında haberini yaptığımız kampanya gerçek zamanlı pazarlamaya güzel bir örnek teşkil ediyor.

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da art arda gerçekleşen dolu yağışları hayata pek çok yönden aksatmıştı. Şiddetli rüzgarın ve ceviz büyüklüğünde doluların yağdığı dönemde insanlar otomobillerinin camlarını ve dış yüzeyini korumak için halı ve battaniyelerle örterek pratik bir çözüm getirmişti. TBWA\Istanbul ve IKEA Türkiye da pazarlama açısından dikkat çekecek bir kampanya hazırlamıştı. IKEA Türkiye’nin resmi Instagram hasabından IKEA halılarıyla örtülmüş arabaların kuş bakışı çekilmiş bir fotoğrafı paylaşılmıştı. Ülke gündemi ile eş zamanlı paylaşılan reklam sosyal medyada kısa sürede oldukça ses getirmiş ve ardından ana akım medyada da kendine yer bulmuştu.

Görsel: IKEA Türkiye