Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Post-It Herkes Uyurken Çalışan Yaratıcıları Hatırlatıyor

Post-It Herkes Uyurken Çalışan Yaratıcıları Hatırlatıyor

Post-It için Ogilvy Istanbul tarafından hazırlanan basın kampanyası; sarı ışıkla aydınlatılmış pencereler ile not kağıtları arasında görsel bir paralellik kuruyor.

Cannes Lions 2018’de Outdoor kategorisinde ödül kazanan en dikkat çekici işlerden biri de Stabilo’nun Highlight the Remarkable işiydi. Başarılı erkeklerin arkasında kalmış, onlar kadar öne çıkmamış önemli kadınların sarı kalemle gösterildiği iş; kalemlerin işlevine dikkat çekmenin ötesinde kadınların uğradığı ayrımcılığa dair önemli bir mesaj da veriyordu. Şimdi de Post-It için Ogilvy Istanbul tarafından hazırlanan benzer bir görsel dil kullanan bir basın kampanyası var karşımızda.

Post-It’in artık klasikleşmiş sarı kare formuna görsel olarak dikkat çeken ilanlar; Stabilo’nun kampanyası kadar derin bir mesaj vermese de yine arka planda kalan insanlara dikkat çekiyor. Kampanya; özellikle yaratıcı dallarda, gece-gündüz çalışan sanatçı, tasarımcı, müzisyen gibi insanların çoğu zaman kamu nazarında bilinmeyen bu hummalı çalışmalarını odağa koyuyor.

Sarı Işık ve Post-It Notları Arasındaki Paralellik

İlanlarda gece karanlığı içerisinde sarı ışıkla aydınlatılmış bir pencere görüyoruz. Burada herkes uyurken çalışmaya devam eden insanlar var. Bir mimar, bir müzisyen ve bir tasarımcı gibi. Sarı ışık ve pencerenin formu Post-It notlarının sarı karesine bir gönderme. Aynı zamanda sarı, fikri ve yaratıcılığı temsil ediyor. Kampanyanın mesajı da yaratıcılığa paralel bir vurgu yapıyor: “Aydınlık fikirler hatırlanmaya değer.”

Post-It’in kampanyası; ürünün işlevini, bu ikonik not kağıtlarının bir hatırlatıcı olarak yaptığı görevi vurgularken bir yandan da yaratıcı alanlarda çalışan insanları odağa yerleştiriyor ve onların ve nitelikli bir iş ortaya çıkarmak için geçirdikleri uykusuz gecelerin hatırlanmasını sağlıyor.

post-it_ogilvy istanbul_aydınlık fikirler hatırlanmaya değer_basın_türkiye_bigumigu_5 post-it_ogilvy istanbul_aydınlık fikirler hatırlanmaya değer_basın_türkiye_bigumigu_5 post-it_ogilvy istanbul_aydınlık fikirler hatırlanmaya değer_basın_türkiye_bigumigu_5

Künye:

Reklam Ajansı: Ogilvy, Istanbul
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Selim Ünlüsoy
Yaratıcı Yönetmen: Bahadırhan Pekşen, Önder Bayraktar
Reklam Yazarı: Eren Altuniş
Sanat Yönetmeni: Mehmet Demirel
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: İhya Selim
İllüstratör: Emek Kalfa

Görsel: Ogilvy Istanbul