Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Reklam Mecrası Olarak Protez Kol

Bir Reklam Mecrası Olarak Protez Kol

Engelliler için çalışan yardım kuruluşu Cap48, protezini bir reklam mecrasına çevirmek isteyen Thierry üzerinden önemli bir mesaj veriyor.

Engelli insanlar yararına çalışan Belçikalı sivil toplum örgütü Cap48, beklenmedik bir şeyi bir reklam mecrasına dönüştürerek çarpıcı bir kampanya yaratmayı başardı. Kampanya, engelli insanların yaşadıkları sorunlara dikkat çekerken onlara bakınca bir engel değil; oldukları kişiyi görmemizi söylüyor.

McCann’in iş ortaklarından, bağımsız reklam ajansı Air tarafından yaratılan kampanyanın baş rolünde bir kazada kolunu kaybetmiş, 35 yaşındaki Thierry var. Thierry, yolda yürürken herkesin protez koluna baktığını fark edince bunu neden yararıma kullanmayayım diyor ve protezini bir reklam alanı olarak kiralamaya karar veriyor. Bunun için şehrindeki yerel işletmelere gidip sunumlar yapıyor, iş sahiplerini kolunun fiyat/fayda dengesi sağlayacak güçlü bir reklam mecrası olduğuna ikna etmeye çalışıyor.

Protez Gerçekten Reklam Mecrası Mı?

Thierry’nin bu çabası sosyal medyada büyük dikkat çekiyor, haberlere çıkıyor. Ancak, bir süre sonra Thierry gerçeği açıklıyor. O, aslında protezini kiralamak istemiyor, tüm bunlar Cap48 için yaratılan çalışmanın bir parçası. Amacı ise insanların engelli insanlara bakışlarına dikkat çekmek. Sürekli birilerinin engellerine bakmasının hoş olmadığını söyleyen Thierry diyor ki, “Engelime bakma, bana, bir insan olarak bana bak.” Haksız mı? Değil tabii.

Kampanya, Cap48 için bugüne kadar yapılan en başarılı kampanya olmuş. Engelli insanların hayata daha fazla katılabilmeleri için çalışan kuruluş normalde pek fazla medya ilgisi görmeye alışık değilken bu işle büyük ilgi çekmiş. Nüfusun %81’ine ulaşılırken konuyla ilgili de önemli bir farkındalık yaratılması sağlanmış.

Kampanya dijital platformlarda yayına giren filmlerin yanı sıra basın ilanları ve radyo spotları ile de destekleniyor.

protez_air_your ad on my prosthesis_cap48_bigumigu

Künye:
Reklamveren: Cap48
Reklam Ajansı: Air Brussels
Yaratıcı Yönetmen: Dieter De Ridder, Joeri Van Den Broeck
Yaratıcı Ekip: Toon Vanpoucke, Morgane Choppinet
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Eric Hollander
Strateji Yönetmeni: Dieter Riemaeker
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Melissa Fastenaekels
Grafik Tasarım: Clara Climent
Ajans Yapımcısı: Tuyen Pham
Yapım: Geronimo
Halkla İlişkiler: Whyte

Görsel: YouTube – Air