Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Noel Baba’nın Biraz Diyet Yapması Gerekiyor

Noel Baba’nın Biraz Diyet Yapması Gerekiyor

Fransız market zinciri Intermarché, Noel Baba'yı diyete sokan iki kardeşin sevimli hikayesiyle hem ürünlerinin tazeliğini anlatıyor, hem de yılbaşı ruhundan uzaklaşmıyor.

Meyve ve sebzelerinin tazeliğini öne çıkaran, Fransız market zinciri İntermarché çok tatlı reklamlar yapıyor. Geçtiğimiz aylarda aşkın büyüsüyle sağlıklı beslenmeye yönelen genç bir adamın romantik hikayesini anlattığı film, büyük ilgi çekmişti. Şimdi ise yılbaşı yaklaşırken dönemin ruhuna uygun, sevimli bir filmle yine sağlıklı beslenme mesajı veriyor.

Reklam ajansı Romance tarafından yaratılan film, Henri Salvador’un “J’ai tant rêvé” şarkısı eşliğinde ilerliyor. Zaten filmin adı da şarkıyla aynı, “O kadar hayal ettim ki…” anlamına geliyor. 26 Kasım’da yayına giren film, iki kardeşin Noel Baba’yı diyete sokmaya karar vermesini anlatıyor. Neden? Çünkü kardeşlerden biri bir etkinlikte Noel Baba’nın kucağına oturunca göbeğinin fazla büyüdüğünü fark ediyor. Ve bu bir problem zira Noel Baba bu şekilde hiçbir bacaya sığamaz ve bu nedenle çocukların hediyelerini teslim edemez!

Noel Baba İçin Kurabiye Yerine Enginar

Çocuk kız kardeşinin yardımıyla Noel Baba için kurabiyeler, şekerler ve pastalar yerine daha sağlıklı seçenekler bulmaya çalışıyor. Karnıbaharlar, yeşillikler, enginarlar derken Intermarché’nin birbirinden taze sebzelerini keşfediyorlar. Bununla da kalmıyor, bu sağlıklı alternatifleri Noel Baba için hazırlarken kendilerinin de yemek yapmaya duyduğu merakı fark ediyor. Intermarché’nin taze ürünleri, bir yandan Noel Baba’yı zayıflatırken, bir yandan da beraber yemek pişirme zevki aşılayarak kardeşleri birbirlerine yakınlaştırıyor.

noel baba_intermarche_romance_fransa_bigumigu

noel baba_intermarche_romance_fransa_bigumigu

2 buçuk dakikalık film, Noel Baba’nın ağacın altına bıraktığı hediyeleri bulan çocuğun koşup kız kardeşine sarılmasıyla bitiyor. Noel Baba bacadan geçebilmiş, hediyeler teslim edilmiş, görev tamamlanmış. Intermarché her zamanki final mesajıyla filmi noktalıyor: “Daha iyi beslenmenize yardım etmek için hem üretiyoruz, hem satıyoruz.”

Daha önceki film gibi bu film de yönetmen-oyuncu Katia Lewkowicz tarafından çekilmiş. Yüzlerce Noel Baba’lı yılbaşı filmi arasında farklı anlatımıyla dikkat çeken, tatlı bir film. Üstelik sağlıklı beslenme gibi kolaylıkla sıkıcı olabilecek bir konu da ancak bu kadar sevimli anlatılabilir sanıyorum. Sebzelerin kesilme anları, yemek pişirme kareleri ile yakalanan lezzet planları da cabası. Intermarché ve Romance, yemek üzerinden duygusal bağ kurma işini gerçekten iyi beceriyorlar.

Künye:
Reklamveren: Intermarché
Reklam Ajansı: Romance
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Alexander Hervé
Yaratıcı Ekip: Frederick Lung and Philippe Pinel
Müşteri Ekibi: Christophe Lichtenstein, Marie-Laure Dangeon, Estelle Littaye
Stratejik Planlama: Romain Roux
TV Yapım: Sophie Megrous, Sylvie Dumas
Yapım: Carnibird
Yönetmen: Katia Lewkowicz
Ses Yapım: THE

Görsel: YouTube