Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google’dan Yılbaşına Özel 30 Günlük Mini Oyun Serisi

Google’dan Yılbaşına Özel 30 Günlük Mini Oyun Serisi

Google, Santa Tracker arayüzüyle 30 günlük mini oyunlar eşliğinde hem yılbaşı heyecanı hem de çocuklar için kod bilgisi sunuyor.

Google, yılbaşı neşesini Aralık ayı boyunca her gün yeni içerik üreten Santa Tracker isimli interaktif ve birçok disiplinden beslenen bir araç yayınladı. Noel Baba’nın yola çıkma anı için geri sayan bir saatin altında Candy Crush haritası gibi ardalanan bir eğlenceli yolculuk sunuyor.

Hazırlık baloncuklarında Kuzey Kutbu havalimanına gidecek olan cinleri giydiren basit bir oyun ve Dünya çapında farklı kültürlerin tatil geleneklerini anlatan bir rehber ile karşılaşıyoruz. 

Basit tarayıcı animasyonları ve oyunlarıyla renklenen arayüz aynı zamanda basit kodlama bilgilerini de genç zihinlerin öğrenimine sunuyor. Bir yılbaşı cinini hediyeye ulaştırırken sağ, sol, yukarı, aşağı komutlarını kullanarak yönlendiriyor ve tekrar kod dizilimiyle bunun nasıl otomatikleşebileceğini görüyoruz.

30 günlük etkinlikler başladığındaysa boyama kitabı, Noel Baba’nın çılgın tatil videosu, “Where is Waldo” benzeri bir Noel Baba’yı bulma oyunu da bizleri bekliyor. Noel Baba’nın 30 günlük yolculuğunu buradan deneyimleyebilirsiniz. Santa Tracker platformu Android uygulaması ve Chrome eklentisiyle de kullanılabiliyor.

Çocukların eğitim ve yaşam koşullarını iyileştirmek üzere faaliyet gösteren DonorsChoose işbirliğiyle hazırlanan Santa Tracker, çocukların eğlenceli oyunlarla bilgi edinmesini sağlarken Aralık ayı boyunca yaratacakları faydayı ikiye katlayarak 1 Milyon Amerikan Doları toplamayı hedefliyorlar. Bu sayede her çocuğun eğitim görebileceği bir sınıf yaratma amaçlarına bir nebze daha yaklaşacaklar. Bağış yapmak ve destek olmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Görsel; Google