Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pop-up Mağazada, Sokakta Kalma Hikayeleriyle Canlı Mankenler

Pop-up Mağazada, Sokakta Kalma Hikayeleriyle Canlı Mankenler

Cleveland’daki bir Pop-up mağazada duran genç mankenlerin giysilerindeki etiketlere bakanlar, çarpıcı gerçeklerle karşılaşıyor.

Geçtiğimiz yıl Amerika’daki evsiz genç sayısı 2,5 milyonu aşmış. Yapılan araştırmalara göre, evsiz kalan bu genç insanlar toplum tarafından dışlanıyor ve üzerlerine ön yargılarla dolu çeşitli etiketler kolaylıkla yapıştırılıyor: Suçlu, bağımlı, kaçak… Bir şekilde evsiz olmalarının sorumluluğu büyük oranda bu çocuklara yükleniyor.

Bellefaire JCB de, gençlerin yaşadığı evsizlik sorununa dikkat çekmek ve ön yargıların yarattığı etiketleri düzeltmek için Cleveland’da “2nd Look” isimli bir pop-up mağaza kurmuş. Doner Advertising imzalı kampanya için evsiz gençlerin gerçek hikayelerini özetleyen etiketler hazırlanmış ve mağazadaki kıyafetlere iliştirilmiş.

https://www.youtube.com/watch?v=Zrfe3VaHBaw

Mağaza ziyaretçilerini, içeride hareketsiz bir şekilde duran canlı, genç mankenler karşılıyor. Evsiz gençleri temsil eden mankenlerin ve stantlardaki giysilerin üzerlerindeki fiyat etiketlerinde ise “%20, %40” ile başlayan çarpıcı rakamlar yer alıyor. Ancak bu yüzdeler indirim oranlarını göstermiyor. Bunlar, genç evsizlerle ilgili istatistikler. 

Etiketlerden bazıları şöyle: Evsiz gençlerin %50’si ev içi şiddet mağduru, %40’ı ailesi tarafından sokağa atılıyor…

Mağaza çalışanları, müşterileri genç mankenlerle tanıştırırken, bir taraftan da üzerlerinde bulunan etiketlerdeki istatistikleri açıklıyor ve mankenlerin hikayelerini anlatıyor. 

Toplumun bu çocukları yargılamadan önce dönüp onlara bir kere daha bakması gerektiği düşünülerek mağazaya “2nd Look” (İkinci Bakış) adı verilmiş.

Görsel; Youtube