Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Engelli Ailelerinden Mesaj Var: “Gülümseyin”

Engelli Ailelerinden Mesaj Var: “Gülümseyin”

EÇADEM, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırladığı dokunaklı filmle; “Engelli çocuklarımıza uzaklardan acıyarak bakmayın, gülümseyin” diyor.

Engelli çocukların ailelerine bakım ve danışmanlık hizmetleri vererek, çocukların ve ailelerin yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlayan EÇADEM (Koç Üniversitesi Engelli Çocuk ve Ailelerine Destek Merkezi), bu yıl 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde 1. yaşını kutlarken, engelli bireylere ve onların toplum içindeki yerine dikkat çeken dokunaklı bir film hazırladı.

Film, oldukça çarpıcı ve duygu dolu bir dile sahip. Çoğumuzun bilerek ya da bilmeyerek yaptığı bir yanlışı kibarca yüzümüze vuruyor ve bu yanlışı düzeltmemizin engelli çocuklar/bireyler için değerini anlatıyor: Engelli bir çocukla karşılaştığımızda, belki de ne yapacağımızı bilememek sebebiyle çoğumuz hüzünlü bakışlarla bakıyoruz ve çocuklar toplum içine karıştığında gördükleri sadece bu acıyan bakışlar oluyor. Oysa esas ihtiyaçları olan sadece bir gülümseme!

Gizli kameralarla çekilen filmde oyuncular yok, engelli çocuklar ve aileleri bir parkta zaman geçirirken çevredeki insanlardan acıma ve hüzün dolu bakışlar geldiği anda, bu insanlara engelli ailelerinin yazdığı bir mektup ulaştırılıyor. 

Az önceki iyi niyetli ama faydasız bakışlar yerine “bir gülümseme” rica edilen mektupları okudukça duygulanan, gülümseyen, çocuklara el sallayan insanları izledikçe siz daha beter duygulanıyorsunuz, söyleyeyim. Çocukların bu gülümsemelere verdikleri tepkiler de görülmeye değer.

Yönetmenliğini Dinamo İstanbul’dan Kuntay Alpman’ın üstlendiği, seslendirmesini Özge Borak’ın yaptığı filmin, “Bir Gülümsemeyle Dünya Değişir” mesajını oldukça etkileyici bir yolla verdiğine kuşku yok.

Künye:

Reklamveren: EÇADEM
Reklamveren Temsilcisi: Güler Başaran, Gizem Bodur, Merve Esen, Duygu Aytar
Yazar ve Yönetmen: Kuntay Alpman
Yapım Firması: Dinamo İstanbul
Yapımcı: Enis Özkul, Arda Şengel
Kamera: Kuntay Alpman, Seyhmus Altun
Kamera Ekibi: Ege Göksu, Efe Ersoy
Yapım Amiri: Ender Kartal
Yapım Ekibi: Uğur Ünlübahçeci, Nihal Özcan, Gamze Kılınç, Alican Bilbay, Kemal Emir 
Dublaj Sanatçısı: Özge Borak
Müzik: Burak Ekinil (Jingle House)
Postprodüksiyon Sorumlusu: Unsal Aykanat
Seslendirme stüdyosu: İmaj

Görsel; Youtube