Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türk Telekom Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Sunuyor

Türk Telekom Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Sunuyor

Türk Telekom 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü'nde Türkiye’ye Değer projesi ile engelli bireylere sağlamış olduğu kolaylıkları anlatıyor.

3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiş. 1992 yılında alınan karar sonrası tüm dünyada engelli bireylerin gündelik hayatta karşılaşmış oldukları sorunlara dikkat çekmek amacıyla belirlenmiş bir gün. Uluslararası Engelliler Günü, gerek sosyal yaşamlarında gerekse iş ya da okul yaşantılarında zorluklar yaşayan engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak ve hayata eşit katılımını sağlayacak çözümler üretmek için sosyal sorumluluk kampanyalarıyla destekleniyor.

Türk Telekom uygulamaları ile görme engellilerin hayatını kolaylaştırıyor

Bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom da ulusal çapta kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirerek engelli bireylere destek oluyor. “Herkes için erişilebilir iletişim” mottosu ile bilgiye erişimde fırsat eşitliğini sağlamaya çalışıyor. Şirket Türkiye’ye Değer projesi altında sunduğu Telefon Kütüphanesi, Günışığı, Sesli Adımlar, TahtApp ve Para Tanıma gibi uygulamalar ile hayallerin önündeki engelleri kaldırıyor.

3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü için hazırlanan video #TürkiyeyeDeğer ve #3AralıkDünyaEngellilerGünü etiketleri ile paylaşıldı. Proje videosunda uygulamaların tanıtımını yapılırken engelli bireylerin gün içerisinde karşılaşmış oldukları sorunlara da dikkat çekiliyor. Gün içerisinde birden fazla kez gerçekleştirilen para alışverişinin görme engelliler için büyük bir problem olduğu gösteriliyor. Para Tanıma uygulaması bu tür işlemlerin güvenilir ve kolay bir şekilde çözülmesini sağlıyor. Bir diğer uygulama Telefon Kütüphanesi’nde deneme sınavlarından, şiire, romana ve betimlemeli filmlere kadar elliden fazla kategoride binden fazla sesli kitap bulunuyor. Ayrıca 20 adet dünyaca ünlü tablonun betimlemeleri yer alıyor.

Sesli Adımlar uygulaması ise görme ve işitme engellilerin kampüs, alışveriş merkezleri gibi karmaşık yapılarda yardım almadan hareket edebilmesine imkan tanıyor. 30 bin kişi tarafından indirilen ve 200 binin üzerinde kez kullanılan uygulama sesli yönlendirme hizmeti ve basit ikonlar engelli bireylerin özgürce gezebilmesine yardımcı oluyor.

Görsel: YouTube