Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ara Noel Baba’yı, Hediyen Kapına Gelsin!

Ara Noel Baba’yı, Hediyen Kapına Gelsin!

Portekizli telekomünikasyon firması NOS; Noel Baba'nın olduğunu sandığı telefon numarasını elden ele geçirerek tüm dünyaya yayan küçük bir çocuğun sevimli hikayesini anlatıyor.

Bu yılbaşı sezonunda çok tatlı filmler gördük. Noel Baba’yı diyete sokan kardeşler, annesi için güzel anıları şişelere saklayan çocuk… Sıcak ve sevimli hikayelerle yılbaşının ruhunu beraberliğin önemiyle bir arada veren filmlerdi hepsi. Şimdiyse, benim belki de şahsi favorim olabilecek süper şeker bir film geliyor. Portekizli telekom firması NOS için hazırlanan film; Noel Baba’nın numarasını ele geçirdiğini sanan bir çocuğun öyküsü.

Havas Lisbon tarafından hazırlanan bu iki dakikalık film; bir babanın heyecanla Noel Baba’yı bekleyen oğluna verdiği sırla başlıyor. İşte diyor baba, Noel Baba’nın telefon numarası! Küçük bir çocuk için bundan daha güzel bir sır olabilir mi? Çocuk bu kadar önemli bir bilgiyi ele geçirdiği için heyecanla arkadaşlarıyla numarayı paylaşıyor. Okulda elden elde numara yayılıyor. Bir süre sonra iş çığrından çıkıyor, numara çocuklardan ailelerine de geçiyor. Ondan ona derken, bir gün içinde Noel Baba’nın telefonu dünyayı dolaşıyor, haberlere çıkıyor. İşte size viral etki!

noel baba_havas lisbon_the secret of christmas_nos_portekiz_bigumigu noel baba_havas lisbon_the secret of christmas_nos_portekiz_bigumigu noel baba_havas lisbon_the secret of christmas_nos_portekiz_bigumigu

noel baba_havas lisbon_the secret of christmas_nos_portekiz_bigumigu noel baba_havas lisbon_the secret of christmas_nos_portekiz_bigumigu

Numara Gerçekten Noel Baba’nın mı?

Aslında tabii, numara Noel Baba’ya ait değil, babanın kendi numarası. Adama; çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden dünyanın her yerinden aramalar geliyor. Ama baba, numarası ele geçirildi diye üzülmek yerine oyuna katılıyor ve gelen aramaları yanıtlamaya başlıyor. Telefonları “Ho ho ho!” diye açıyor, insanların umutlarını ve hayallerini dinliyor, onlarla sohbet ediyor.

Evde ise çocuk internette her yerde, hatta televizyonda numarayı görünce hafiften endişelenmeye başlıyor. Babası eve gelince bakışları suçlu suçlu. Babası numarayı kimseye verip vermediğini soruyor. Gülümsüyorlar. Ve film insanları Noel’in büyüsüne inanmaya çağırarak sonlanıyor.

Marco Marins tarafından yönetilen film, gerçekten çok sevimli ve pek işlenmemiş bir fikre dayanıyor. Yayınlanır yayınlanmaz büüyk ilgi çekip, 2 milyonun üzerinde paylaşıma ulaşması da bundan herhalde. Filmdeki numaranın Noel’e kadar aktif kalması ve arayanların sürekli değişecek duygusal bir Noel mesajıyla karşılanıyor olması ise çok güzel düşünülmüş bir ayrıntı. Siz de aramak isterseniz, elden ele geçirelim, Noel Baba’nın numarası: +351 93 500 70 70.

Künye:
Reklamveren: NOS
Reklam Ajansı: Havas
Yapım Şirketi: Ministério dos Filmes
Yönetmen: Marco Martins
Post Prodüksiyon: Ingreme

Görsel: YouTube