Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gün İçinde Kısa Bir Uykuyla Hayat Kalitenizi Artırın

Gün İçinde Kısa Bir Uykuyla Hayat Kalitenizi Artırın

Silentmode, sizi çevredeki gürültü ve kalabalıktan uzaklaştırarak gün içinde biraz kestirmenize ve stresten arınmanıza yardımcı olan bir uyku maskesi.

Sağlıklı uykunun hayatımızda ne kadar önemli olduğu araştırmalarla da kanıtlanmış bir şey. Hele ki koşturmaca ve stresle dolu yaşamlarımızda rahatlatıcı bir uyku giderek daha da önemli hale geliyor. Bu nedenle uykuya yönelik pek çok yardımcı çözüm görüyoruz. Nefesi düzenleyen uyku yastığı veya dış dünyayla bağlantınızı tamamen kesen göz maskesi gibi. Şimdi de kısa ama tatlı bir şekerleme yapmanıza olanak veren Silentmode geliyor.

Kickstarter ve Indiegogo gibi fonlama sitelerindeki kampanyası başarıyla sonlanan Silentmode, özellikle biraz kestirmek istediğimizde kullanılmak üzere tasarlanmış. Zira pek çok araştırma,  gün içinde kestirmenin bedeni rahatlattığını, verimi artırdığını ve stresi azalttığını ortaya koyuyor. Doğru zamanda, doğru sürede kestirme yapmanın; hayat kalitesini artırabilen bir şey olduğu söyleniyor.

Silentmode; buna yönelik geliştirilmiş, işte, seyahatte ya da evde kullanabileceğimiz bir ürün. Dikkat dağıtıcı görsel öğeleri tamamen bloke ediyor, gürültüyü yalıtıyor, rahatlatıcı seslerle huzur veriyor ve nefes egzersizleriyle doğru nefese yardımcı oluyor. Böylece zihninizin sakinleşmesi sağlanıyor.

uyku-silentmode-bigumigu

Görsel Kalabalıktan ve Gürültüden Uzaklaşın

Silentmode, “powernap” odaklı, ses destekli bir maske. Akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz özel uygulamasıyla çalışıyor. Maske ve uygulama beraber kullanıldığında pek çok özellik sunuyor. Kolayca taşınabilen ve hafızalı köpükten üretilmiş maske; her pozisyonda rahatınızı düşünüyor. %100 karartma sağlayarak gözlerinize özgür bir alan bırakıyor ve derin uyku fazı diyebileceğimiz, REM uykusuna geçişi kolaylaştırıyor.

Bunun yanı sıra, yüksek kalitedeki hoparlörleri ile Spotify veya herhangi bir müzik uygulaması üzerinden dilediğiniz sesi dinleyebiliyorsunuz. Özel frekansları duyurabilen hoparlörlerin pozisyonu her kullanıcıya göre yerleştirilebildiğinden tamamen içerisinde hissedeceğiniz bir deneyim yaşayabiliyorsunuz.  Ayrıca, nefes alışverişine odaklı bir müzik olan Breathonics üzerinden rahatlama ve kestirmeye yönelik psikoakustik seslere ulaşabiliyorsunuz. Böylece nefesini kontrol etmeye yönleniyor ve kafanızdaki düşüncelerden uzaklaşabiliyorsunuz.

uyku-silentmode-bigumigu

 

 

Uyku Döngünüzün Analizi ile Size Özel Öneriler

Tüm bunların dışında uygulama, uyku döngünüzü inceleyerek size önemli bilgiler de sunuyor. Gece kaç saat uyuduğunuz, uykunuzun nasıl olduğu, kesintiler olup olmadığı, kaçta uyandığınız gibi bilgiler analiz edilerek size özel bir algoritma yaratılıyor. Bu sayede, gün içinde sizin ne zaman ve ne kadar süreyle kestirmeniz gerektiğine ulaşılıyor ve hatırlatmalar yardımıyla size iletiliyor. Belki size 20 dakikalık bir “powernap” gerekiyor ya da 90 dakikalık tam döngüye ihtiyacınız var. Uygulama size bunu söylüyor.

Ürün şimdiden deneyenlerden gayet olumlu geri dönüşler almış durumda. Teslimatına ise Nisan ayında başlanacak.

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

uyku-silentmode-bigumigu

Görsel: Kickstarter