Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Noel Baba’nın Hediyeleri İçin Kartondan Baca

Noel Baba’nın Hediyeleri İçin Kartondan Baca

Coca-Cola'nın birlikteliğe ve yardımlaşmaya odaklandığı Noel kampanyasında apartman sakinleri Noel Baba için kartondan baca hazırlıyor.

Noel döneminin (Christmas) yaklaşmasıyla birlikte markalar bu özel gün için hazırladıkları iletişimleri birer birer yayınlıyor. Coca-Cola’nın bu yılki Noel dönemi kampanyası da bir önceki yıllarda olduğu gibi Noel Baba’nın hediye dağıtmasına, tatile ve kutlama ruhuna odaklanıyor. Tabii ki Noel Baba denince akla onun herkesin evine bacadan bıraktığı hediyeler geliyor. Peki ama Noel Baba bacası olmayan bir apartman dairesine hediyelerini nasıl ulaştırabilir? Bu içgörüden yola çıkan Coca-Cola, dentsuMB UK tarafından hazırlanan iç ısıtıcı Real Magic At Christmas isimli reklamıyla sorunun cevabını yaratıcı bir şekilde bulan çocuğa odaklanıyor.

Arkadaşlığın, sevginin, bağlılığın ve birlikte çalışmanın ön planda olduğu Coca-Cola kampanyasında izole geçirdiğimiz zamanların ardından bir araya gelmenin getirdiği neşe de vurgulanıyor. Film, küçük bir çocuğun annesiyle Noel döneminde yeni bir apartmana taşınma süreciyle başlıyor. Apartmandaki yaşlı kadın başta olmak üzere herkesin temkinli yaklaştığı aile eve yerleşmeye çalışırken küçük çocuk televizyonda Noel Baba’nın hediyeleri bacadan dağıttığı sahneyi görüyor. Herkesin evine açılan bir bacanın olmadığını fark eden çocuk taşınma sırasında boşalan kolileri birleştirerek kendi bacasını oluşturmaya başlıyor ve annesi de bu sürece dahil oluyor.

Tüm apartmanı çevreleyen kartondan baca

Apartmandaki herkes el ele verip çocuğa yardım etmeye başlamasıyla birlikte süreç bir anda Kendin Yap (DIY: Do It Yourself) projesine evriliyor. Yardımlaşarak ve birlikte çalışarak kartonlardan ve diğer malzemelerden derme çatma da olsa bir baca inşa ediliyor ve karton borunun ucunu apartmanın en tepesine kadar çıkarılıyor.

İlham vermek ve harekete geçirmek bu reklam filminin temel stratejisini oluşturuyor. Coca-Cola’nın yaratıcı strateji direktörü Tom Hidvegi, filmde Noel’in ruhunu ve değerini koruduklarını bununla birlikte bu dönemin neden bu kadar özel olabileceğini göstermeye çalıştıklarını söylüyor.

Coca-Cola’nın beş yıl aradan sonra gelen yeni küresel marka platformu Real Magic altında oluşturulan kampanya 90’dan fazla ülkede gösterimde olacak ve dijital aktivasyonlarla desteklenecek. Bu girişimlerin arasında influencer’larla ortaklıklar, yerel topluluklarla iş birlikleri, mağaza için etkinlikler bulunuyor. Filmle birlikte Cameo ile gerçekleştirilen ortaklık sonucunda Kuzey Amerika’daki tüketiciler Noel Baba’dan kişiselleştirilmiş mesajlar içeren videolar talep edilebiliyor.

Künye

Müşteri: Coca-Cola
Ajans: dentsuMB UK
CCO: Simon Lloyd
Yaratıcı Yönetmen: Sarah Bamford
Yaratıcı Ekip: Joe Stamp, Tom Prendergast
Ajans Yapımcısı: Helen Powlette
Prodüksiyon Şirketi: Rogue
Yönetmen: Sam Brown
Yapımcı: Polly Ruskin
Müzik: SIREN
Post Prodüksiyon: Selected Works

Görsel. YouTube