Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kontra ve Hu Huu Gibi Uygulamalar Artık Gerçeğe Dönüşecek

Kontra ve Hu Huu Gibi Uygulamalar Artık Gerçeğe Dönüşecek

İş fikirlerini hayata geçirmek isteyenlere yazılım desteği sunan Code.YapıKredi platformunun reklam kampanyasında, gerçeğe dönüşmemiş fikirler ele alınıyor.

Herkesin aklına zaman zaman parlak bir iş fikri geliyor. Özellikle de bu dijital ve mobil çağında, e-ticaret, uygulama ve internet sitesi fikirleri gırla gidiyor. Ancak bu fikirlerin çok azı gerçeğe dönüşebiliyor. Sıklıkla insanlar teknik bilgi eksikleri ya da girişimcilik konusundaki deneyimsizlikleri nedeniyle vaz geçiyor ve bir gün karşılarında o parlak fikri, bir başkası tarafından uygulanmış şekliyle görüp derin derin iç çekiyor. Geçtiğimiz aylarda GoDaddy bu iç görüden hareketle eğlenceli bir açık hava kampanyası yaparak büyük ilgi çekmişti. Şimdi de Türkiye’den bir marka; Yapı Kredi, bu konuya eğilerek Code.YapıKredi platformunu tanıtıyor.

Code.YapıKredi; kodlama öğrenmek ve hayalindeki ürünü geliştirmek isteyenlere açık bir platform. Yazılım ve ürün geliştirme konularında mentorluk sağlayan, bu alandaki girişimlere destek veren, yazılımcılar arası iş birliği olanakları sunan bir program. Amacı; aklınızdaki dijital veya mobil iş fikrinden vaz geçmemeniz, bunu gerçeğe dönüştürebilmeniz için size yardımcı olmak.

Bu platformun tanıtım filmleri ise reklam ajansı Punch tarafından yaratılmış. Can Pehlivanlı yönetmenliğindeki iki filmle yayına giren kampanya; başta çevrenin olumsuz yorumları olmak üzere çeşitli nedenlerle hayallerini kovalamaktan vaz geçmiş insanlara sesleniyor.

Çiğdem ve Cem’in Hazin Hikayesi

Filmler, Kontra ve Hu Huu isimli iki (kurgusal) uygulamanın reklamı gibi başlıyor. Kontra, sadakat programı benzeri kullanıcıyı işlem yaptıkça ödüllendiren bir uygulama. Hu Huu ise yatırımlarınızı artıran bir yapay zeka uygulaması. Filmler, bu uygulamaları tanıtırken birden gerçek hayata dönüyoruz ve Çiğdem ve Cem ile tanışıyoruz. Çiğdem; Kontra fikrini bulan ama annesinin kontraları neticesinde kendi işini kurmaya cesaret edemeyip uygulamasından vaz geçen ve sigortalı bir işe giren bir potansiyel girişimci. Cem ise Hu Huu gibi bir fikri varken Numan Abi’nin sözüne uyup saçma bir yerde bir büfe açan bir başkası.

Senaryo aslında oldukça tanıdık. Zira kafamızdaki bir projeyi çevremize danıştığımızda sıklıkla olumsuz ve umut kırıcı yorumlar duyarız. Ve eğer kendimize yeteri kadar güvenmiyor, projemize o kadar inanmıyorsak çoğunlukla da vaz geçeriz. Çiğdem ve Cem’in yaşadığı da tam olarak bu. İkisi de hayallerini kovalamadıkları ve yakınlarının lafıyla hareket ettikleri için mutsuz.

Neyse ki film bu noktada bir çözüm sunuyor ve Code.YapıKredi’yi duyuruyor. Böylece Çiğdem ve Cem gibi girişimciler akıllarındakini uygulamaya sokmak için ihtiyaçları olan desteği bulabiliyor ve hayallerine yaklaşabiliyor.

Künye:

Reklamveren: Yapı Kredi
Marka Yönetimi: Arda Öztaşkın, Özge Bakırçalı, Ceren Gençceylan, Ayça Güler
Reklam Ajansı: Punch
Kreatif Direktör: Ali Musa Paça
Head of Art: Mert Şentürk
Metin Yazarı: Mehmet Güven
Art Direktör: Aslı Filis
Prodüktör: Koray Öztürk
Yapım Şirketi: Norr Film
Yönetmen: Can Pehlivanlı
Görüntü Yönetmeni: Soykut Turan
Yapımcı: Özge Göksel, Oğuzhan Başoğlu
Müzik: Jinglehouse
Post Prodüksiyon: ABT

Görsel: Vimeo