Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İş Hayatınızın Başarısı Fotokopilerinizin Kalitesi ile İlintili Olabilir Mi?

İş Hayatınızın Başarısı Fotokopilerinizin Kalitesi ile İlintili Olabilir Mi?

Yapı Kredi Genç Yetenek Programı'nın reklam filmi; çektiği fotokopilerle iş hayatında yükselen genç bir stajyerin öyküsünü eğlenceli bir dille anlatıyor.

Fotokopi çekmek stajyerliğin şanındandır. Peki ama kariyerinizi ilerletmek istediğiniz o şirkette fotokopilerinizle dikkat çekmek nasıl mümkün olacak? Siz sahip olduğunuz parlak fikirleri veya yeteneklerinizi çektiğiniz fotokopilerle nasıl anlatacaksınız? Yapı Kredi de yeni kampanyasında staj, kariyer ve fotokopi üçgenine dalıyor.

Yapı Kredi Genç Yetenek Programı veya diğer adıyla Heroes Club; kişisel gelişimine önem veren, iş dünyasını yakından tanımak ve deneyimlemek isteyen, çevresine ve topluma duyarlı 3. sınıf üniversite öğrencileri için tasarlanmış 1 senelik benzersiz bir kişisel gelişim ve genç yetenek programı. Geçtiğimiz günlerde ele aldığımız Code.YapıKredi gibi bir platform. Gençlere seslenen bu programın tanıtımı için de marka, staj sürecini ve fotokopi gerçeğini eğlenceli bir dille ele alıyor.

1 ana film ve 4 teaser filmle yayına giren konseptte, girdiği şirkette çektiği fotokopilerle büyük dikkat çeken ve bu sayede başarıdan başarıya koşan bir gencin hikayesi anlatılıyor. Üstleri fotokopilerini övmeye doyamazken şirket sahibi böylesi bir fotokopi çekimi karşısında şirketin anahtarlarını devretmekten başka çare bulamıyor. Sonra gelsin ödüller, röportajlar, TED Talk benzeri sunumlar…

fotokopi_yapı kredi_rafineri_türkiye_bigumigu_8 fotokopi_yapı kredi_rafineri_türkiye_bigumigu_8 fotokopi_yapı kredi_rafineri_türkiye_bigumigu_8

Tabii bu işin gerçeği değil; bir hayal aslında. Keşke iş hayatı böyle olabilseydi, değil mi? Ama ne yazık ki değil. Ve ne yazık ki fotokopiler sayesinde kimse değerimizi anlamıyor. Bu yüzden diyor film; sen en iyisi gel Yapı Kredi Genç Yetenek Programı’na katıl da kariyerinde ilerlemenin daha kesin bir yolunu bul.

Uzman Yorumlarıyla Teaser Filmler

2 dakikanın üzerindeki uzunluğuyla film çok eğlenceli. Dolayısıyla daha yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada büyük ilgi çekti. Kariyerlerinin hangi aşamasında olursa olsun bir noktasında fotokopi çekmiş herkesin kendinden tanıdık bir şeyler bulacağı bir hikaye olduğundan kampanya oldukça sevildi. Üstelik filmdeki eğlenceli detayları yakalamak da keyifli oluyor. Fotokopi “çekmek” üzerinden yapılan laf oyunları, eğlenceli dergi kapakları, oyuncuların abartılı övgüleri, hatta TED konuşması sırasında Zuckerberg’inkileri anımsatan terlikler…  Filmde bunlar gibi pek çok güldüren detay var. Ana filmin yanı sıra, fotokopi merkezlerinde çalışan “uzman”ların övgüleriyle donatılmış teaser filmler de ayrıca komik.

Künye:

Reklamveren: Yapı Kredi
Reklam Ajansı: Rafineri
Yaratıcı Grup: Kerim Gürsel, Emre Kaplan – Rafineri – Yaratıcı Grup
Prodüksiyon Şirketi: Norr Film
Yönetmen: Can Pehlivanlı
Görüntü Yönetmeni: Ersin Gök

Görsel: Vimeo