Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Erdil Yaşaroğlu’nun Heykelleri Yapı Kredi bomontiada’da

Erdil Yaşaroğlu’nun Heykelleri Yapı Kredi bomontiada’da

Erdil Yaşaroğlu'nun ilk kişisel sergisi olan ve heykellerden oluşan "Oyun" 3 Kasım tarihine kadar Yapı Kredi bomontiada’da olacak.

2012 yılında dünyanın en büyük karikatürünü çizerek Guinness Dünya Rekorları listesine giren çizdiği karikatürler ile hayatın her alanından ve her canlıdan ufak detaylara yer veren Erdil Yaşaroğlu’nu sadece karikatürle sınırlandırmak doğru olmaz. 12 yaşından bu yana çizimler yapan 1971 doğumlu Erdil Yaşaroğlu lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Heykel bölümünde tamamladı. Karikatürist kimliğiyle tanıdığımız Erdil Yaşaroğlu bir yandan çizimlerini yapmaya devam ederken diğer yandan heykellere odaklandı. Sanatçının ilk kişisel sergisi de heykellerden oluşuyor.

Büyük Hayaller – 2019

Erdil Yaşaroğlu herkesi Oyun’a çağırıyor

3 Eylül ile 3 Kasım 2019 tarihleri arasında Yapı Kredi bomontiada’da gerçekleşecek “Oyun” isimli sergide mekanın açık ve kapalı alanlarında Erdil Yaşaroğlu’nun eserleri yer alacak. Karikatür çiziminde kullandığı form, espri ve hayata bakış açısını heykellerine yansıtan Yaşaroğlu iç dünyasını üç boyutlu eserler aracılığıyla farklı bir üslupla gösteriyor.

Oyun kavramını çocukluk anılarından öte yaşadığımız dünya ile baş etme yöntemi olarak gören sanatçı serginin temasına uygun olarak tüm izleyicileri bu oyunu oynamaya davet ediyor. Sergi kapsamında, ormanın karanlık köşelerinden, şehrin neşeli çatılarına; çocukların eğlencesinden hayvanların ilgi çekici yaşamlarına kadar her şey Oyun’a katılıyor. 1971 doğumlu karikatürist, dergilerde yaptığı çizimlerden farklı olarak ele aldığı konuyu bir espri üzerinden anlatmak yerine bir form oluşturuyor. Yarattığı rengarenk heykeller ile Yapı Kredi bomontiada’nın genel ziyaretçi kitlesine sunuyor.

Deniz Kızı – 2019

Hayalci – 2019

Yapı Kredi bomontiada konuşma ve atölyeler de gerçekleşecek

Sergide Erdil Yaşaroğlu’nun heykellerinin yanı sıra desenleri, kağıt işleri ve karikatür üretimindeki yaratıcı süreçleri konu edinen filmler de yer alacak. Bunların dışında sergiye paralel olarak sanatçının katılımı ile düzenlenecek konuşma ve atölyeler de Yapı Kredi bomontiada bünyesinde gerçekleşecek. “Oyun” sergisi 3 Kasım’a kadar Yapı Kredi bomontiada’nın içerisinde sergilenmeye devam edecek.

Erdil Yaşaroğlu “Tavşan Kulesi” isimli heykeli ile birlikte

Kurt Gibi Aç – 2018

Sıkı Dostlar – 2019

Kedi – 2019

Yarış – 2019

Ouroboros – 2018

Görsel: bigumigu