Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sıfırdan Tasarlanan Yeni Apple Watch Series 4

Sıfırdan Tasarlanan Yeni Apple Watch Series 4

12 Eylül'de gerçekleşen Apple Özel Etkinliği ile yeni iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünlerini tanıttı.

Eylül ayı Apple için büyük anlam taşıyor. Çünkü WWDC’den sonra ikinci lansman etkinliğinidüzenliyor ve bu etkinliği odağı donanım oluyor. WWDC’de tanıtılan yazılım güncellemelerinden sonra yeni ürünler de bu yazılıma sahip olarak yeni limitleri deklare ediyor. Yeni donanımlarla yazılımların harmonisi de tüketicinin hayatında değişecekleri müjdeliyor. Yerel saatle dün 20:00’de başlayan Apple Özel Etkinliği, Steve Jobs Theater‘da gerçekleşerek yeni iPhone XSiPhone XS MaxiPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünleri tanıtıldı.

Bilindik tasarım, yepyeni özellikler

Apple Watch, dördüncü nesliyle baştan aşağı yenilendi ve sıfırdan tasarlandı. Fakat bu sırada alışılan görünümünü de pek bozmadı. Donanım ve yazılım cephelerinde yeni versiyonlara kavuşan Apple Watch Series 4’un ekranı %30 büyüdü. Ekranı fiziksel sınırlarına yakınlaştırarak sağlanan bu kazançla daha ince ve küçük bir kasaya kavuşuldu. Ayrıca ekran üzerinde artık daha fazla bilgiye ve veriye aynı anda ulaşılabilecek. watchOS 5 ile güçlerini birleştiren Apple Watch Series 4; iletişim, aktivite ve spor, sağlık kolonları üzerine inşa edilmiş.

Yeni  ivme ölçer ve jiroskop ile donatılan Apple Watch Series 4, bu sayede en hassas hareketi bile algılayabiliyor. Bu değişim ilk başta bir anlam ifade etmeyebilir. Ancak yapabildikleri yaşamı kolaylaştırmayı hedefliyor. Yeni Apple Watch düşmeyi algılayabiliyor. Düşmek, kaymak veya kapaklanmak gibi farklı vücut hareketlerini öngören Apple Watch Series 4, düşme sonrası bir sağlık sorunu yaşanıyorsa otomatik olarak kayıtlı acil durum kişilerine bilgi veriyor.

Yenilenen Digital Crown ve alt yüzeyindeki iletken yüzey sayesinde Apple Watch Series 4,  elektrokardiyogram (EKG) raporu verebiliyor. Son kullanıcıya ulaşan ilk EKG cihazı olmasıyla da bir ilki hanesine yazıyor akıllı saat. Bunun getirisi ise kullanıcıların kolayca, dilediği zaman EKG raporu alabilmesi ve doktorlarıyla paylaşabilmesi.

Daha kolay telefon konuşmaları

40 mm ve 44 mm ebatlarıyla iki opsiyona sahip olan Apple Watch Series 4, %50 daha yüksek sesli hoparlöre ve hoparlörden uzağa taşınmış mikrofona sahip. Böylece Siri, telefon görüşmesi, Walkie-Talkie gibi özellikler daha kolay kullanılacak ve eko yapma ihtimali azalacak. Ve atası gibi su geçirmezliğini koruyarak her yerde her koşulda kullanıma hazır olacak. Bu da Apple Watch’un aktivite ve spor kolunu ciddi şekilde güçlendiriyor.

Öte yandan Hermes ve Nike ile yapılan iş birliği de devam ediyor ve her iki markaya özgü edisyonlar da satışa çıkacak. Apple Watch Series 4; 14 Eylül’de ön siparişe açılacak ve 21 Eylül’de mağazalardaki yerini alacak. ABD’de 399 dolar fiyat etiketiyle, Türkiye’de ise 3.499 liradan satılacak.

Görsel: Apple