Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone’ların En Büyük Ekranlısı Yeni iPhone XS ve XS Max

iPhone’ların En Büyük Ekranlısı Yeni iPhone XS ve XS Max

12 Eylül'de gerçekleşen Apple Özel Etkinliği ile yeni iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünlerini tanıttı.

Eylül ayı Apple için büyük anlam taşıyor. Çünkü WWDC’den sonra ikinci lansman etkinliğini düzenliyor ve bu etkinliği odağı donanım oluyor. WWDC’de tanıtılan yazılım güncellemelerinden sonra yeni ürünler de bu yazılıma sahip olarak yeni limitleri deklare ediyor. Yeni donanımlarla yazılımların harmonisi de tüketicinin hayatında değişecekleri müjdeliyor. Yerel saatle dün 20:00’de başlayan Apple Özel Etkinliği, Steve Jobs Theater‘da gerçekleşerek yeni iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR ve Apple Watch Series 4 ürünleri tanıtıldı.

Uçtan uca, tepeden tırnağa ekran

Her sene yeni ürün tanıtan Apple, doğal olarak da her ürünüyle çıtayı yükseltiyor. Teknoloji ve rekabet sürekli ileri gittiği için yeni tanıtılan ürünler de eskilerinin rekorlarını kırıyor. Yeni iPhone XS ve XS Max de bugüne kadarki en büyük ekranlı iPhone’lar olma unvanını kazanıyor. 5,8 inç olan iPhone XS ve 6,5 inç iPhone XS Max kenardan kenara uzanan ekranları sayesinde iPhone 8 ve iPhone 8 Plus’tan daha küçük ebatlarda daha büyük ekran boyutu sunuyor. Super Retina ekranları ve çift kamera özellikleriyle de akıllı telefon fotoğrafçılığında çıtayı yukarı taşıdığını ortaya koyuyor. Ayrıca A12 Bionic çip ve yeni nesil Neural Engine ile çok yüksek performans ve grafik işleme gücü bulunuyor. Ayrıca gezginler için dikkat çekici bir özellik olan Çift SIM özelliğiyle de aynı anda iki servis sağlayıcıyı aynı anda kullanma imkanı sunuyor. iPhone XS ve iPhone XS Max, 14 Eylül Cuma günü ön siparişe açılacak ve 21 Eylül Cuma günü mağazalarda yerini alacak.

Yeni A12 Bionic çip ile yeni olanaklar

Apple, her ne kadar şu anda dünyamızı kaplayacak gücü olmasa da potansiyelini görerek artırılmış gerçekliğe yoğun şekilde yatırım yapıyor. Ve bunu mümkün kılmak için de çiplerini sürekli olarak güncelliyor, geliştiriyor. A12 Bionic çip de daha hızlı Face ID, akıllı HDR, Portre modunda alan derinliğini değiştirme gibi yenilikler sunuyor. Ayrıca sahip olduğu tüm sensörleri ve teknolojileri kullanarak da bu sene E3’de tanıtılan The Elder Scrolls Blades‘i iOS’e taşıyacak, basketbol antrenman uygulaması HomeCourt ile atışları analiz ederek gerçek zamanlı yönlendirmeler yapacak.

Geniş ekran geniş stereo

Gümüş ve uzay grisi renk seçeneklerine altın rengini de ekleyen iPhone XS ve iPhone XS Max, genişleyen alanını kullanarak Super Retina, Dolby Vision ve HDR10 desteğiyle adeta sinema deneyimi sunuyor. Ekran cephesindeki bir diğer gelişme ise Apple’ın şu ana kadar bir akıllı telefondaki en dayanıklı camı kullandığını duyurması. Arka tarafında cam ile kablosuz şarj imkanı sunan yeni iPhone’lar geçen seneki model gibi suya dayanıklılığını koruyor. Bu modeller 2 metre derinliğe 30 dakika dayanabiliyor. Sıvı dayanıklılığı sadece suya karşı değil çay, kahve ve soğuk içecekleri de kapsıyor.

Tam anlamıyla bir S güncellemesi

Kamera, batarya, çip, ekran ve diğer tüm özellikler yeni iPhone XS ve iPhone XS Max ile bir tık yukarı çekiliyor. Bu açıdan bakınca alışıldık bir S güncellemesi yeni ürünler. Ancak sunduğu bazı yeniliklerle fark yaratıyor ve atalarından ayrışmayı başarıyor. Özellikle Portre modunda f değerinin sonradan ayarlanması, 512 GB kapasite desteği, artırılmış gerçeklik meziyetleri, eSIM ile çift SIM kart kullanabilmek bu farkların başında geliyor. iPhone XS ve iPhone XS Max, 999 ve 1099 dolardan satışa çıkacak. Türkiye fiyatı henüz belli değil.

Bu yeni modellerle birlikte iPhone 7 ve iPhone 8’in fiyatları ABD pazarında düşerken Türkiye’de artış gösterdi. iPhone 7 başlangıç fiyatı 4199 TL‘den 4999 TL seviyesine, iPhone 8 başlangıç fiyatı ise 5.199 TL‘den 6.499 TL‘ye yükseldi.

Görsel: Apple