Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
iPhone ile Çekilen En İyi Fotoğraflar

iPhone ile Çekilen En İyi Fotoğraflar

iPhone ile dünyanın her yerinden çekilen fotoğraflar jüri tarafından değerlendirdi ve Shot on iPhone Challenge yarışmasının kazananları belli oldu.

Ocak ayında haberini yaptığımız Shot on iPhone Challenge yarışmasının kazananları belli oldu. 22 Ocak ile 7 Şubat tarihleri arasında #ShotOniPhone etiketiyle paylaşılan fotoğraflar jüri üyeleri Sebastien Marineau-Mes, Jon McCormack, Arem Duplessis, Pete Souza, Austin Mann, Phil Schiller, Kaiann Drance, Brooks Kraft, Annet de Graaf, Luísa Dörr, Chen Man tarafından değerlendirildi ve seçildi. Kazanan fotoğraflar jüri üyeleri tarafından yorumlandı.

Alex Jiang (ABD), iPhone XS Max

Blake Marvin (ABD), iPhone XS Max

Kazananlar arasında iPhone 7 de iPhone XS Max de bulunuyor

Apple ürünlerinde kamera kalitesini ve süreç içerisindeki değişimi de gösteren yarışmaya herhangi iPhone modeliyle katılmak mümkün. Yarışmanın kazananları arasında iPhone 7’den iPhone XS Max’e kadar her çeşit modelin bulunması ise markanın kamera kalitesinin göstergesi. Özellikle son iPhone modellerinde bulunan akıllı HDR ve derinlik denetimi gibi yenilikler daha fazla ışık ve gölge ayarının yanında çekilen fotoğrafın derinliğinin ayarlanmasına olanak sağlıyor.

Her yeni çıkan ürününde kamerasını geliştirmeye önem veren Apple markası iPhone Photography Awards adında şirketten bağımsız yürüttüğü yarışma ile fotoğrafçılığa verdiği önemi gösteriyor. Daha önceleri de Instagram hesabı açan marka, uygulamada kampanya veya yeniliklere yönelik açıklama paylaşmayacağını sadece #ShotoniPhone ile iPhone kullanıcılarının seçilmiş fotoğraflarını paylaşacağını duyurmuştu.

Yarışmayı kazanan fotoğrafçılar ise yarışmaya katılımın ne kadar geniş olduğunu gösteriyor. Singapur, Almanya, Beyaz Rusya, İsrail ve ABD gibi farklı ülkelerden kazananlar bulunuyor. Kazanan 10 fotoğrafçının işleri Apple’ın dijital kanallarında, mağazalarında ve belirli şehirlerin açık hava panolarında sergilenecek.

Elizabeth Scarrott (ABD), iPhone 8 Plus

Andrew Griswold (ABD), iPhone XS

Bernard Antolin (ABD), iPhone XS Max

Nikita Yarosh (Beyaz Rusya), iPhone 7

Darren Soh (Singapur), iPhone XS Max

LieAdi Darmawan (ABD), iPhone XS

Dina Alfasi (İsrail), iPhone X

Robert Glaser (Almanya), iPhone 7

Görsel: Apple