Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Smithsonian Dergisi Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

Smithsonian Dergisi Fotoğraf Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

145 ülkeden 36 binden fazla fotoğrafın değerlendirildiği 17. Smithsonian Dergisi Fotoğraf Yarışması’nın kazananları belli oldu.

Dünyanın dört bir yanından gelen fotoğrafların değerlendirmeye alındığı 17. Smithsonian Dergisi Fotoğraf Yarışması’nın (Smithsonian Magazine Photo Contest) kazananları açıklandı. Jüri üyeleri 36 binden fazla eseri değerlendirdi. Antarktika’dan Vietnam’a kadar farklı bölgelerden ve ülkelerden yarışmaya başvuru gerçekleştirdi.

İngiliz fotoğrafçı büyük ödülü kazandı

Jon Enoch tarafından Vietnam Hanoi’de çekilen fotoğraf, 145 ülkeden ve bölgeden gelen başvurular arasından sıyrılarak büyük ödüle uzandı. Motosikletin arkasına ustaca dizilmiş evcil balıkları yakalayan İngiliz Fotoğrafçı bu karesiyle ödülü kazandı. Hanoi’de emisyonu düşürmek amacıyla 2030 yılı itibariyle motosiklet kullanımının yasaklanması planlanıyor. Bu durum bölgedeki ticari işleyişi tamamen değiştirebilir.

Smithsonian Dergisi Fotoğraf Yarışması’nın kazananları çevresel değişimlere ışık tutuyor

Conor Ryan tarafından çekilen Antarktika’daki bir Adélie pengueninin fotoğrafı ise Doğal Dünya kategorisinin kazananı oldu. Penguenlerin yaşam alanların ne kadar daraldığını yansıtan fotoğraf çevresel evrimin çarpıcı etkisini gözler önüne seriyor. Adélie penguenleri popülasyonu son 25 ila 30 yıllık süre içerisinde yüzde 65 oranında azaldı. Natnattcha Chaturapitamorn tarafından Grönland’da çekilen Sehayat kategorisi birincisi olan buz kulesi de buzulların durumunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Kategorilerinde birinci olan eserleri aşağıdan inceleyebilir ve finalistler arasında yer tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Büyük Ödül
Jon Enoch
A Fish Seller Displays His Goods


Doğal Dünya
Conor Ryan
Adélie Penguin on an Iceberg


İnsan
Yam G-Jun
Dungan Wedding


Sehayat
Natnattcha Chaturapitamorn
Iceberg Tower


Amerikan Deneyimi
​Terrell Groggins
Shields Strikes Back


Değiştirilmiş Fotoğraf
Dasha Pears
Me and Myself


Mobil
Victoria Gorelchenko
At Sunset


Okuyucunun Seçimi
Matt Gillespie
Home Survives Direct Hit From Tornado

Görsel: Smithsonian Magazine Photo Contest