Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar –  Didem Kendik

Bigumigu ve ATÖLYE Sunar: Evdeki Yaratıcılar – Didem Kendik

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serisinin ikinci konuğu İstanbul merkezli bağımsız fotoğrafçı Didem Kendik olacak.

Bigumigu olarak içimizdeki keşfetme ve paylaşma arzumuzu 2018’de fiziksel bir alana taşıdık. 2018 yılının Ocak ayından bu yana Yeni Yaratıcılar etkinliği ile her ay özgün, yaratıcı ve ufuk açıcı çalışmalar yapan sanatçıları ağırlıyoruz. Ancak COVID-19 salgınının yayılması ile birlikte bu etkinliğimize ara verme kararı aldık. Yeni Yaratıcılar’ın formatında fiziksel olarak bir araya gelmek ve bir arada olmak önem taşıyor. Bu sebepten ötürü yeniden aynı mekanda bir arada olabileceğimiz zamana kadar Yeni Yaratıcılar’ı gerçekleştirmeyeceğiz. Bu süreç içerisinde Evdeki Yaratıcılar isimli yeni bir etkinliği hayata geçirdik. Bu formatımızda sanatçılar ve yaratıcılar ile Instagram canlı yayınları gerçekleştiriyoruz.

Etkinliğin ilk konuğu Yeni Yaratıcılar’da da ağırlamış olduğumuz Atıl Aggündüz oldu. Mimar, tasarımcı, çizer ve aynı zamanda akademisyen olan Atıl Aggündüz ile evde geçirdiği zaman boyunca neler yaptığını konuşma fırsatını yakalamıştık. Evdeki Yaratıcılar’ın ikinci etkinliğinde Yeni Yaratıcılar’da ağırlamış olduğumuz konukların dışına çıkıyor ve yeni bir ismi ağırlıyoruz.

Evdeki Yaratıcılar serisinin ikinci programı 6 Mayıs’ta

Evdeki Yaratıcılar serisinin ikinci konuğu İstanbul merkezli bağımsız fotoğrafçı Didem Kendik olacak. Geçtiğimiz hafta Kendik’in Together Alone projesini sizlerle paylaştık. Fotoğrafçı, kendisi gibi CVOID-19 süresinde evde yalnız olan 21 kişi ile röportaj gerçekleştirmişti. Görüntülü konuşma uygulaması üzerinden gerçekleşen sohbetlerde kişilerle günlük pratikleri üzerine konuşmuş ve onları fotoğraflamıştı.

Bigumigu ve ATÖLYE Instagram hesaplarından canlı yayın

6 Mayıs Çarşamba günü saat 20:00’de Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu ile Didem Kendik bir araya gelecek. Together Alone projesi, salgın sonrası Didem Kendik’in hayatında değişenler ve ev ortamında üretim süreci etkinliğin öne çıkan başlıkları arasında olacak. Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşecek olan etkinliği Bigumigu ve ATÖLYE sayfalarından takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

Koronavirüs pandemisiyle birlikte benim de fotoğraf pratiğimde değişiklikler oldu, yeni yöntemler bulmam gerekti. Ben de yalnız yaşayan biri olduğum için bu ortak noktadan insanlara ulaşıp hem karantinayı evde yalnız geçirenlerle iletişimde olmak hem de onlara bu süreci nasıl idare ettiklerini sormak istedim. Sosyal izolasyon sürecini evde yalnız geçiren ve evini evcil hayvanla dahi paylaşmayan, 14-21 Nisan tarihleri arasında ulaşabildiğim 21 kişiyi görüntülü konuşma uygulamalarıyla fotoğrafladım ve onlara 6 soru sordum. 'Together Alone' serisi için detaylara profilimdeki linkten ulaşabilirsiniz. Bu süreçte benimle yalnızlıklarını paylaşan 21 katılımcıya ve projenin hayata geçmesine destek olan Gizem Kendik Önduygu & Deniz Cem Önduygu çiftine teşekkürler. Önümüzdeki üç hafta boyunca ise, yeme-içme sektöründe şu an mekanları kapalı olan kişileri, çocuklu aileleri (özellikle annelerin yaşadıkları zorlukları sorarak) ve queer gece hayatı çalışanlarını fotoğraflamayı istiyorum. İletişime geçmek isteyen olursa websitemde e-posta adresim var <3

A post shared by Didem Kendik (@didemkendik) on

Görsel: ATÖLYE