Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Atıl Aggündüz

Etkinliğin Ardından: Evdeki Yaratıcılar – Atıl Aggündüz

Instagram canlı yayını üzerinden gerçekleşen Evdeki Yaratıcılar serimizin ilk konuğu Atıl Aggündüz ile COVID-19 zamanı yaratım sürecini konuştuk.

Kendi alanında ufuk açıcı çalışmalar yapan, sanatı ve teknolojiyi farklı bir gözle bir araya getiren yaratıcıları keşfetmekten ve bu yetenekleri okurlarımızla tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. ATÖLYE’de gerçekleştirdiğimiz Yeni Yaratıcılar serimizle bu heyecanımızı fiziksel bir alana taşıyorduk. COVID-19 nedeniyle Yeni Yaratıcılar’a bir süre ara verdik. Yeniden aynı mekanda bir arada olabileceğimiz zamana kadar da bu serimiz gerçekleşmeyecek. Bu süreçte Yeni Yaratıcılar yerine yeni formatımız Evdeki Yaratıcılar ile karşınızda olacağız. Bu formatımızda Yeni Yaratıcılar’da yer alan sanatçılar ve yaratıcılarla Instagram üzerinden canlı yayın gerçekleştiriyoruz.

Evdeki Yaratıcılar’ın ilk konuğu Atıl Aggündüz oldu

Evdeki Yaratıcılar serimizin ilk konuğu 17. Yeni Yaratıcılar etkinliğinde ağırladığımız Atıl Aggündüz oldu. Mimar, tasarımcı, çizer ve aynı zamanda akademisyen olan Atıl Aggündüz’ün COVID-19 sürecinde zamanını nasıl geçirdiği, neler yaptığı ve üretim sürecinde ne gibi değişiklikler yaşandığını konuştuk.

Atıl Aggündüz, 22 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen etkinlikte 42 gündür zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadığını ve kendi karantinasını uyguladığını belirtti. Bu süreç içerisinde evde olmak, ev hayatına alışmak, evini bir ofis haline dönüştürmek Atıl’ın eve karşı bakışını da değiştirmiş. Tasarımcı, ev işlerine daha fazla vakit ayırdığını dolayısıyla işe başlama saatinin de öğleden sonraya kaldığını söylüyor.

Yayın sırasında izleyicilerden gelen sorular da cevaplandı

Aynı zamanda akademisyen olan Atıl çevrimiçi eğitim sürecini de kendi bakış açısından değerlendirdi. Uygulamalar üzerinden gerçekleşen derslerin olumlu ve olumsuz taraflarından bahsetti. Atıl işi ve dersleri dışında geriye kalan vakti ise o anki ruh haline göre değerlendiriyor. Televizyon izlemek, çizim yapmak veya kendine dövmek yapmak bu etkinliklerin arasında. Atıl bu süreç içerisine vücuduna iki dövme yaptığını söyledi. Yayın sırasında yapmış olduğu dövmeleri gösterdi.

ATÖLYE ile birlikte gerçekleştirdiğimiz yayının sonuna doğru Bigumigu’nun eş-kurucusu ve yayın yönetmeni Yalçın Pembecioğlu etkinlik boyunca gelen soruların arasından seçmiş olduklarını Atıl’a yöneltti. Yaklaşık 30 dakika süren canlı yayın bu soruların ardından sona erdi.

Bir sonraki Evdeki Yaratıcılar etkinlikleri için bizi takip edin!

Görsel: Bigumigu, Instagram