Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Avuç İçinden Konserler

Avuç İçinden Konserler

Rokid ME için tasarlanan açık hava çalışması Handheld Concert, dev bir posterin 3 boyutlu eli üzerinde gerçekleşen konserlerden oluşuyor.

Açık hava reklamcılığında yaratıcılığın sınırları, teknolojiyle birlikte oldukça genişledi. Bu sayede; sihirbaz pano, yanında sigara içildiğinde öksüren pano, disleksiyi deneyimleten panolar, sanal gerçekliğe entegre reklam panoları gibi mesajını çok iyi ileten ve teknolojiyi de iyi kullanan açık hava işlerine şahit oluyoruz. Rokid Me adlı akıllı hoparlör için hazırlanan açık hava çalışması Handheld Concert de teknoloji, tasarım, heykel ve müziği bir araya getiren orijinal bir iş olarak hafızalara kazınacak gibi görünüyor.

Sahneye dönüşen reklam panosu

Çinli teknoloji girişimi, Rokid’in Rokid ME adlı ürünü “avuç içinden” kontrol edilebilen taşınabilir akıllı hoparlör konseptiyle piyasaya sürmüş. Ürünün tanıtımı için de bu konseptle paralellik gösteren Handheld Concert adlı açık hava çalışması yapılmış. Çalışmayı, sahneye dönüşen bir billboard olarak tanımlayabiliriz. Çinli tasarımcı Jody Xiong, Handheld Concert için reklam panosuna yerleştirilmek üzere 12×23 metre boyutlarında bir poster tasarlamış. Posterdeki kadın figürünün heykel kolu ise müzisyenler için sahne işlevi görecek şekilde tasarlanmış. Sahneye halatlar yardımıyla çıkarılan sanatçılar, kendi performanslarını Rokid ME’yi akıllara kazıyacak şekilde avuç içinden oryaya koymuş.

Kampanya sırasında; çello sanatçısı, rap sanatçısı, Kunqu (geleneksel Çin operası) solisti gibi farklı dallardan sanatçıların performanslarına yer verilerek geniş kitlelere hitap edilmiş. Proje Şanghay ve Hanzhou dahil 9 şehire yayılmış; konserleri 1,5 millyon kişi izlemiş. Sosyal medyadaki etkileşim sayıları 380 bini bulurken, 300’ü aşkın medya kanalında da haber olarak yer verilmiş konserlere. Kampanyayla birlikte Rokid ME satışlarında %38 artış sağlanmış.

Künye:

Reklamveren: Rokid
Ajans: The Nine Shanghai
Sabat Yönetmeni ve CCO: Jody Xiong
Metin Yazarı: Candy Chen
Heykeltıraş: Qianyin Wang
Tasarım: Jody Xiong, Beili Xue, Haotian Ji
Fotoğraflar: nicholas siau, wei liu
Yönetmen: Jody Xiong
Editor: qingxiang tong
Yapımcı: Niki Xu
Müzik: Smile Studio
Müzisyenler: Zheming Liu (çello), Malasung (rap), Chaoyue Wu (kunqu)

Görsel: Behance