Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Pano Sihir Yaparak Aklınızı Mı Okuyor?

Bu Pano Sihir Yaparak Aklınızı Mı Okuyor?

Quebec City Magic Festival'in tanıtımı için duraklara yerleştirilen pano, insanlara bir kart seçmelerini söyleyerek adeta sihir yapıyor ve kartı tahmin ediyor.

Kanada’nın Quebec şehrinde 3-6 Mayıs tarihleri arasında eğlenceli bir festivale var. Quebec City Magic Festival adlı festival; 4 gün boyunca sihir ve illüzyon gösterileri, sokak performansları, atölyeler ve 25 sihirbazdan şovlara yer veriyor. Konu böyle civcivli olunca bunun tanıtımı da sihir ve illüzyon içeriyor elbette.

Festivalin tanıtımı için yapılan açık hava çalışmasında, bir otobüs istasyonuna yerleştirilen pano durakta bekleyenlere küçük bir sihir gösterisi yapıyor. “The Mind Reading Billboard” (Akıl okuyan pano) adlı çalışmada etkileşimli bir durak raketi var. Yazılı komutlar aracılığıyla insanlara üzerinde beliren 18 karttan birini seçmelerini söylüyor. Sonra da hokus pokus! İnsanların seçtiği kartı ekrana getiriyor! Üstelik de neredeyse hiç yanılmıyor!

Panonun Sırrı Ne?

Tabii panonun sırrı, sihir değil; teknoloji. Panonun içerisine entegre göz izleme teknolojisi sayesinde panomuz, insanların gözlerini takip ederek göz bebeklerinin hangi kartta durduğunu belirliyor. Böylece seçtikleri kartı tahmin edebiliyor.  Teknoloji de bir nevi sihir olarak görülebilir tabii!

Sihirle ilgili bir festivalin tanıtımı için daha doğru ve hedef odaklı bir iş olamazdı herhalde. Teknoloji sayesinde hem insanların ilgisini çekmeyi başarıyor, hem de tanıtımını yaptığı festivalin ruhuna uygun eğlenceli bir dil yakalıyor.

Künye:
Reklamveren: Quebec City Magic Festiva
Reklam Ajansı: Lg2
Yaratıcı Yönetmen: Luc Du Sault
Reklam Yazarı: Camille Gagnon
Muhasebe: Tania Pons Kilfoil
Yapımcı: Julie Pichette
Yönetmen: David Poulin
Yapım Şirketi: Nova Film
Mühendis: Mathieu Tremblay, François Couderc, Jérémie Pelletier / Cortex
Yapım: Quatro Design
Tasarım: Marie-Eve Roussy
Ses Tasarım: Jean-Philippe Jourdain / Studio Expression
Medya: Astral

Görsel: YouTube