Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Aklınıza Gelen Sitenize Gelsin

Aklınıza Gelen Sitenize Gelsin

GoDaddy; Toronto'daki metro trenlerinin içerisine yerleştirdiği düşünce balonlarıyla insanların aklına geliveren ama uygulamaya geçirilmeyen parlak fikirlere gönderme yapıyor.

Herkesin aklında “Şunu yapsam, acayip olur!” dediği bir iş fikri olabilir. Ancak çoğu zaman bu fikirler gerçeğe dönüşemeden, “Tüh! Ben bu fikri 3 sene önce bulmuştum da yapamamıştım” evresine geçer. GoDaddy de bu iç görüden hareket eden eğlenceli kampanyasında, GoDaddy Website Builder ile insanları bu parlak fikirleri bir an önce internet ortamına taşımaya çağırıyor.

Juniper Park\TBWA Communications tarafından Toronto’da gerçekleştirilen kampanyada, mecra olarak insanların sık sık düşüncelere daldıkları bir ortam olan metro trenleri seçilmiş. Trenler içerisinde yapılan uygulamalarda; işten eve, evden okula, oradan buraya gidip gelirken aklımıza gelen veya gelebilecek olan o harika fikirleri metroda bırakmamamız gerektiği çok basit ama bu örnek üzerinde çok iyi çalışan bir imgeyle hatırlatılmış: Düşünce balonu.

Toronto’nun işlek metro ağı içerisinde seçilen 20 trene bu düşünce balonları serpiştirilmiş. Dolayısıyla insanlar oturduklarında kafalarının yanında balonlar, sanki o kişinin düşüncesini yansıtıyormuş izlenimi yaratılmış. Bu da sosyal medyada paylaşmaya son derece uygun kareler ortaya çıkarmış.

Balonlarda neler mi var? Benzersiz iş fikirleri elbette, tam Kickstarter’da fonlamaya açılacak türden projeler… Örneğin aynı zamanda bir yemek kutusu olan bir bisiklet kaskı. Ya da sadece sahibinin elindeyken çalışan bir kalem. Sadece kedi tırmalama tahtalarından yapılmış bir koltuk. Bunlar gibi 48 eşsiz veya çılgın iş fikri! Ancak, tüm başarılı girişimlerin de böyle çılgın görünen fikirlerden çıktığını unutmamak gerek.

Yine trenin içerisindeki diğer panolarda ise GoDaddy’nin mesajı yer almış. #GetItOnline etiketiyle de desteklenen kampanya, GoDaddy sayesinde aklımıza geleni 1 saatten kısa bir süre içerisinde pratik bir şekilde, profesyonel görünümlü bir siteye taşıyabileceğimizi, daha doğrusu taşımamız gerektiğini söylüyor.

1 Saat İçerisinde Hazırlanan İnternet Siteleri

Kampanyayla bağlı olarak GoDaddy ayrıca Twitter’ı dolaşıp orada bulduğu çılgın fikirleri, hatta geyik amaçlı hayalleri de internet sitelerine dönüştürüyor ve fikrin sahibine internet sitesini gönderiyor.  Sites in an Hour sitesi üzerinde bu örnekler görülebiliyor. Örneğin, işaret etmek, tutmak ve daha pek çok şey için geliştirilen parmak uzatıcı Mo’Fingers. GoDaddy’nin adeta gerçek bir ürünmüş gibi yarattığu siteyi gezmek ve ürün hakkında bilgi almak mümkün.

Tren içindeki uygulama da Tweet’leri siteleştirme kısmı da başarılı. Kampanya bütün olarak hem eğlenceli, hem doğru bir iç görüye dayanıyor, hem de markanın faydasını çok net anlatıyor. Temiz ve etkili bir iş. Bu fikrin sosyal medyadaki potansiyeli göz önüne alınırsa sadece Toronto’yla sınırlı kalmayacağı da düşünülebilir.

TBWA_getitonline_kanada_bigumigu_6 TBWA_getitonline_kanada_bigumigu_6 TBWA_getitonline_kanada_bigumigu_6 TBWA_getitonline_kanada_bigumigu_6 TBWA_getitonline_kanada_bigumigu_6

Künye:

Reklamveren: GoDaddy
Reklam Ajansı: Juniper Park\TBWA Communications, Toronto, Canada
Yetkili Yaratıcı Yönetmen: Graham Lang
Yaratıcı Yönetmen: Neil Walker-Wells
Sanat Yönetmeni: Jennifer Szilagyi, Adam Brewer
Reklam Yazarı: Laura Simhoni, Molly Mckay
Tasarım: Lianna Petridis

Görsel: Laura Simhoni