Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Hafta Sonu ATÖLYE’de Özgün Fikirleri Koruma Eğitimi

Bu Hafta Sonu ATÖLYE’de Özgün Fikirleri Koruma Eğitimi

ATÖLYE, 17-18 Şubat tarihlerinde Özden & Güçlü Hukuk yürütücülüğünde Fikri ve Sinai Haklar konusunda iki günlük kapsamlı bir eğitim düzenliyor.

Üretken biriyseniz en büyük probleminizin ortaya çıkan ürünün haklarını korumak olduğunu bilirsiniz. Diyelim ki fotoğrafçısınız, siz fark etmeden birileri sizin çektiğiniz fotoğrafları sizden izinsiz kullanıyor olabilir. Ya da dünyayı değiştirecek bir ürün tasarladınız ve patent konusunu düşünmeden bu ürünü dünyaya açıkladınız. Her an birileri ürününüzün haklarını üzerine alabilir ve benim diyebilir. Tasarımlarınız kopyalanabilir. Başvuru ücretleri yüksek geliyor olabilir. Fikri ve Sinai Haklar üzerine okuma ve araştırma yapmazsanız kulaktan dolma bilgiyle ilerleyemeyeceğiniz bir alan.

Haklarını Bilen Üretici En İyi Üretici

ATÖLYE de bünyesinde birçok tasarımcı, girişimci, mühendis bulunduran bir topluluk. ATÖLYE, 17-18 Şubat tarihlerinde Özden & Güçlü Hukuk yürütücülüğünde Fikri ve Sinai Haklar konusunda iki günlük kapsamlı bir eğitim düzenliyor. Bu etkinlikte yatırım almış girişimler, katma değeri yüksek ürün üreten KOBİ’ler, teknoloji şirketleri ve tasarımcılar için, eser korunması ve kullanımından, patent ve buluş kavramlarına, Blockchain teknolojisini içeren uygulamalardan, markaların ve endüstriyel tasarımların korunmasına varan birçok konuyu inceleyecekler.

İki gün boyunca 09.00-19.00 saatleri arasında ATÖLYE’de katılımcılar çok ciddi bir eğitim alacaklar ve bu konuda önemli bilgiler edinecekler. Girişimcilik ekosisteminde yer alan kişi ve kurumlar, ürettikleri fikri ürünlerden doğan hakların ne olduğu ve nasıl korunabileceğini bu iki günde öğrenecekler. ATÖLYE’de verilecek eğitimin dili Türkçe olacak. Fikri ve Sinai Haklar eğitiminin biletlerine Biletino’dan, etkinliğe ise Facebook’tan erişebilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE