Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapı Kredi Telefon Başında Geçen Süreyi Kitap İndirimine Dönüştürdü

Yapı Kredi Telefon Başında Geçen Süreyi Kitap İndirimine Dönüştürdü

Yapı Kredi Yayınları, 4129Grey tarafından hazırlanan kampanya ile gençlerin kitap okumaya ayırdığı günlük ortalama süreyi arttırmayı hedefliyor.

Türkiye’de gençlerin günlük ortalama kitap okuma süresi 1 dakika olurken, internette geçirdikleri zaman 3 saate yaklaşıyor. Telefonlar bir iletişim aracından öte günlük pek çok ihtiyacı karşılayabiliyor. Her çeşit video içeriklerini telefonlar üzerinden takip eden insanlar neredeyse günlerinin sekizde birini telefon ekranına bakarak geçiriyor. Yapı Kredi Yayınları bu tabloyu değiştirmek adına bir kampanya yarattı. 4129Grey tarafından hazırlanan kampanya ile akıllı telefonların ekran sürelerini kitap indirimine dönüşüyor. Böylelikle gençlerin günlük kitap okuma saatinin arttırılması hedefleniyor.

iOS ve Andorid’in güncel versiyonlarında bulunan ekran süresi aracı telefonda geçirilen süreyi gözlemlemeyi sağlıyor. Pil kullanımı ve çeşitli uygulamalarda ne kadar vakit geçirildiğini gösteren bu araçlar Yapı Kredi Yayınları’nın kampanyasında kitap indirimi kazanmak için kullanıldı. Yapı Kredi Yayınları’nın Beyoğlu şubesine giden müşteriler telefonlarındaki ekran süresini gösterip kitap indirimi kazandı. Müşteriler, kazanılan indirim ile YKY logolu kitaplardan istediklerini satın aldı.

Ekran süresi arttıkça indirim de artıyor

Ekran süresi ne kadar yüksekse o kadar yüksek oranda indirim kazanmak mümkün oluyor. İlk 60 dakikalık ekran süresine yüzde 25 indirim, 60-120 dakika arasındaki ekran süresine yüzde 30 indirim uygulanıyor. Telefonda geçirdikleri süre 120 ile 180 dakika arasında olanlar yüzde 35 indirim kazanıyor. 180 dakika ve üzerindeki ekran süresine sahip kişiler ise yüzde 40’lık indirim kazanıyor.

Kampanya, 8 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleşti ve Yapı Kredi Yayınları Beyoğlu Kitapevi’nden satın alınan YKY logolu kitaplarda geçerli oldu. iOS 12 ve daha ileri sürümlerde ve Android cihazlarda Ekran Süresi özelliğinin aktif hale getiren kullanıcılar ekran sürelerini gösterip telefonda geçirdikleri dakika oranında indirim kullandı. Yapı Kredi Yayınları kampanya ile kitap okumaya daha fazla zaman ayrılmasını teşvik ediyor ve kitaplara verilen değerin artmasını amaçlıyor.

Görsel: Yapı Kredi Yayınları