Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IDEO’dan Yeni Fikirlerin Filizlenmesi İçin İşbirlikçi Platform: Shape

IDEO’dan Yeni Fikirlerin Filizlenmesi İçin İşbirlikçi Platform: Shape

IDEO'nun yarattığı platform Shape, şirketlerin yaratıcı fikirlerini düzenlemesine, geliştirmesine ve test etmesine yardımcı oluyor.

Bir projenin gelişimi tüm paydaşların ortak katılımıyla gerçekleşir. Fikrin pazara sunulmadan önce araştırılması, stratejik zorluklarının belirlenmesi projenin ilerleyişini kolaylaştırır. Müşterilerden alınan geribildirimlerle eksiklikler giderilir ortaya çıkan fikir böylelikle son aşamasına gelir. Fikrin sıfırdan hayata geçmesi oldukça zaman alabilir. Bu süreç boyunca tüm paydaşların ortak bir platform üzerinden projeyi test edebiliyor olması süreci hızlandırırken verimi de arttırır. Uluslararası tasarım ve danışmanlık şirketi IDEO‘nun hizmete sunduğu Shape platformu tüm bu süreçlerin ortak bir alan üzerinden yürütülmesine olanak sağlıyor.

Shape, fikirleri geliştirmek, test etmek ve geliştirmek için yaratılan yeniliğe açık bir platform. Bir yıldan fazla bir süredir IDEO ve yakın müşterileri tarafından kullanılan Shape, şirketlerin küresel anlamda karşılaştıkları zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı oluyor. Şirket, BIEN tarafından hazırlanan reklam filmi ile platformun piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Hazırlanan animasyon ile platformun işleyiş şekli gösterilirken sorunların çözümünde Shape’in nasıl yardımcı olabileceği anlatılıyor

Shape şirketlerin ihtiyaçlarından yola çıkarak hazırlandı

Shape, IDEO’nun yaratıcılık konusunda uzun yıllara dayanan deneyiminden ve karşılaştıkları zorluklardan sonra ortaya çıktı. Küçük şirketler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, küresel şirketler gibi 200’den fazla organizasyonun liderlerinden veriler toplayan IDEO, çalışanların hangi konularda zorluklar çektiğini araştırdı. Araştırmaların sonucunda; müşterilerden gelen geri bildirimler, önceki projelerden çıkarılması gereken dersler ve sürecin kanıta dayalı ilerlemesi şirketlerin öncelikleri arasında olduğu tespit edildi.

IDEO bu doğrultuda yarattığı platform ile şirketlerin geri bildirim toplama yükünü azaltıyor. Böylelikle kurumlar veya şirketler yeni fikirler üzerinde daha fazla vakit harcayabiliyor. Topluluklar ve ekipler stratejik zorluklar üzerinde çalışmaya başlıyor. Önceki projelerde kanıtlanmış süreçler belirleniyor ve aynı iş tekrar tekrar yapılmıyor. Projeyi daha sık test etme imkanı, fikrin başarılı olma ihtimalini arttırıyor. IDEO sayfasında yaptığı açıklamada Shape ile çalışmanın ekiplerin başarı şansını yüzde 40 arttırdığını söylüyor.

Küçük ekiplerden büyük kuruluşlara ve küresel topluluklara kadar birçok iş birliğini desteklemek için tasarlanan platform, fikirlerin tek bir merkez üzerinden ilerlemesini sağlıyor. Shape platformunu 1 ay boyunca ücretsiz olarak denenebiliyor.

Künye

Müşteri: IDEO
Ajans: BIEN, Los Angeles

Görsel: IDEO