Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kitaba Odaklanmayı Sağlayan Gözlük

Kitaba Odaklanmayı Sağlayan Gözlük

Sol Reader, kullanıcının görüş alanını kitap metnine hapsederek odaklanmasını sağlayan yeni bir e-kitap okuma deneyimi sunuyor.

En tutkulu kitap kurtları bile günümüzde dikkat dağıtıcılarla mücadele etmekte zorlanıyor. Pek çok insanın da kitap okuma sıklığı bu nedenlerle azalmış durumda. Sol Reader isimli gözlük, kullanıcının görüş alanını kitap metnine hapsederek bu duruma çözüm getirmeyi vadediyor.

Sol Reader’ı kullanırken numaralı gözlüklere ihtiyaç yok

Yeni nesil akıllı gözlüklerden yada artırılmış gerçeklik gözlüklerinden pek de farklı görünmeyen cihaz, Bluetooth aracılığıyla kullanıcının akıllı telefonundaki bir iOS/Android uygulamasına bağlanıyor. Üçüncü taraf EPUB (elektronik yayın) dosyaları (e-kitaplar gibi) telefondan Sol Reader’a aktarılıyor ve burada metinler, her bir göz için bir tane olmak üzere yandan aydınlatmalı E Ink ekranlarında görüntüleniyor. Kullanıcı metni okurken aynı zamanda çevresini de görebilmeye devam ediyor. Dolayısıyla kahvesine uzanıp yudumlamak için okuma sürecini bölmesi gerekmiyor.

Sıcak beyaz LED’lerin parlaklığı manuel olarak ayarlanabiliyor. Öte yandan harici bir ışık sensörü de parlaklığı ortamın aydınlatma koşullarına göre otomatik olarak ayarlıyor. Ayrıca her iki göz için de diyoptri ayarı yapmak mümkün. Dolayısıyla çoğu kullanıcının bu gözlüğü takarken numaralı gözlüklerine veya kontakt lenslerine ihtiyaç duymayacağı belirtilmiş.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Sol (@solreader_)’in paylaştığı bir gönderi

Diğer özellikler arasında; ayarlanabilir bir silikon burunluk, sayfaları kaydırmak ve çevirmek için kullanılan kablosuz bir el kumandası ve ayrıca iki saatlik pil şarjıyla sağlanan 25 saatlik çalışma süresi yer alıyor.

Sol Reader’ı edinmek isteyenler, internet sitesi üzerinden 350 dolar karşılığında ön sipariş verebiliyor. Siyah, gümüş, altın veya mavi renk seçenekleri sunulmuş.

Görsel: Sol Reader