Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KFC’den Sokak Dövüşü Teknikleri

KFC’den Sokak Dövüşü Teknikleri

Kurucusu Albay Sanders'ı Street Fighter 6'nın karakterleri arasına ekleyen KFC Kanada, sokak dövüşünü pazarlama kampanyasının bir parçası haline getirdi.

Tevellüdü eski olanların atari salonlarından hatırladıkları video oyunları dünyasının en uzun soluklu işlerinden Street Fighter, markaların yeni oyun alanı haline geldi. Chipotle‘ın Street Fighter 6 ile olan ortaklığını duyurmasının ardından KFC Kanada, markanın kurucusu olan nevi şahsına münhasır kişilik Colonel Sanders’ı (Albay Sanders) oyunun karakterleri arasına soktu. Street Fighter 6 kadrosuna katılan Albay Sanders, ikonik beyaz saçları, siyah çerçeveli gözlükleri ve tanınabilir keçi sakalıyla rakiplerini pataklamaya hazır.

Yayıncısı CapCom tarafından yapılan açıklamaya göre 2 Haziran’da piyasaya sürülen Street Fighter 6, bir ay gibi kısa bir sürede tüm dünyada 2 milyonu aşkın satış rakamına ulaştı. Oyunun altıncı versiyonunun öncekilerden önemli bir farkı bulunuyor: Street Fighter 6’da oyuncular kendi avatarlarını tariflere dönüştürerek paylaşabiliyorlar. Diğer bir ifadeyle herhangi bir oyuncu, hazır tarif kodunu girdiğinde yaratılan avatarla oyunu oynayabiliyor.

SF6’nın oynanabilir karakterler yaratabilmeleri için kullanıcıların “tarifler” oluşturmasına izin vermesi, kampanya ekibine ilham veren nokta olmuş. Oyunun kendisinin kampanyalarına ilham verdiğini belirten KFC Kanada Pazarlama Direktörü Azim Akhter, tariflerin de oyuna dahil edilmesiyle birlikte marka varlıkları aracılığıyla oyuncularla organik bağ kurma ve oyunun kendisine özgü bir değer yaratma fırsatı gördüklerini ifade ediyor.

Kreatif ajans Courage imzalı kampanya için oyun editörünü kullanan yaratıcı ekip, beyaz saçından çerçeveli gözlüğüne ve sakalına dövüşçü Albay Sanders’ı yaratarak WFFCHCV5A koduyla indirilebilir hale getirdi. Tarif kodunu kullanarak oyunu Albay Sanders karakteri ile oynayanlar, kombo hareketlerini kaydettikten sonra @kfc_canada’yı etiketleyerek sosyal medyada paylaşabilir; 31 Ağustos tarihine kadar yapacakları bu paylaşımlarla 50 dolar değerinde hediye kartı kazanabilirler.

Tavuk kanatlarının oyun sektörüyle ilişkisi

Yine KFC Kanada tarafından birkaç ay önce yayınlanan reklam filminde hayli öfkeli ve ağzı bozuk bir tiplemeyle canlandırılan ve lezzet söz konusu olduğunda gerçek hayatta da tıpkı reklamdaki gibi olduğu söylenen Albay Sanders, SF6’da da son derece sert. Chun-Li’nin ışık hızındaki tekmeleri, Ryu’nun aduketi gibi Bucket Combo’ları ile ikonikleşmeye aday. 40 yaşına kadar profesyonel şef olmayan, 75 yaşında şirketini satana kadar ismi pek bilinmeyen sıra dışı bir girişimci olan Sanders’ın hikayesini buradan okuyabilirsiniz.

Öte yandan yıllar önce Fortnite’ta Bucket görünümü sunan, tavukları sıcak tutan oyun konsolu geliştiren KFC’nin video oyun sektörüne hiç de yabancı olmadığını belirtelim. Uzun süredir oyun kültüründe aktif rol oynamaya çaba gösteren marka, 2018 yılında açtığı KFC Gaming adlı Twitter ile Youtube hesapları üzerinden bir süre aktif şekilde sektöre dair içerikler paylaştı. İçeriklerin neden durdurulduğuna dair ise net bir bilgiye ulaşamadık.

‘Chef Colonel Sanders on Street Fighter’ işinin spotu ile Sanders’in bizzat kendisinin yer aldığı 1969 yapımı KFC reklam filmini aşağıda izleyebilirsiniz.


Görseller: Youtube