Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Doğru Filament Seçimi İçin 3B Baskı Renk Kataloğu

Doğru Filament Seçimi İçin 3B Baskı Renk Kataloğu

“The Print Codex” 3B baskıda farklı filamentlerin, farklı renklerde ve farklı kalınlıklarda nasıl sonuç verdiğini göstererek isabetli seçim yapmayı sağlıyor.

Print Codex, popüler baskı filamentlerinin renklerini gerçek dünyadaki nesnelerle eşleştirmek için bir referans bankası işlevi görüyor. Çevim içi ortamda seçilen farklı renklerin, farklı filamentlerle ve farklı kalınlıkta nasıl sonuç verdiğini önceden görebilmeyi sağlıyor. Katalog, özellikle profesyoneller için isabetli renk seçimi ve buna bağlı olarak da malzeme maliyetini düşük tutma imkanı vadediyor.

 

Kılavuz zamanla marka ve renk açısından zenginleşecek

Katalog, 3B baskı uzmanı olan James ve renk uzmanı Brie çifti tarafından tasarlanıp üretilmiş. Çoğu zaman bu türden bir kataloğa ihtiyaç duyduklarını fark ettiklerinden böyle bir proje geliştirmişler. Sürekli genişlemeye devam edecek olan kılavuz şu anda üç filament üreticisinin (Prusament, Bambu Lab ve Polymaker) popüler filament seçeneklerini içeriyor. 17, 21 ve 25 renk örneği içeren 3 versiyonla sunulmuşlar.

“Hem kişisel hem de profesyonel olarak çevrim içi renk siparişi vermekte zorlanıyorduk. Filamentleri teslim aldığımızda beklediğimizden tamamen farklı olduklarını görüyorduk. Çoğu küçük miktarlarda gelmediğinden, bunun birçok gereksiz satın alma işlemine ve çok fazla zaman kaybına yol açtığını gördük.” diyor James ve Brie. “Gelecekte daha fazla markayı, daha fazla rengi ve daha ışıltılı güzellikleri keşfetmenize yardımcı olmak için genişlemek istiyoruz. Hem markaya hem de renge göre büyük ve mini setler sunacağız, böylece size en uygun olanı seçebilirsiniz.”

Filament örnekleri The Print Codex tarafından yazdırılıyor. Her bir renk örneği, filamentin rengini ve bitişini vurgulayan benzersiz bir tasarıma sahip. Ayrıca tek bir örnek iki farklı derecede kalınlıkta basılıyor. Böylece rengin opaklığını da görmek mümkün oluyor. Kullanıcıya, renk adını, aralığını ve tanımlayıcı numarayı ayrıntılarıyla gösteren bir etiketleri de bulunuyor. r etiket üzerinde. Renk örneklerini Pantone kartları gibi bağlamak isteyenler için köşelerinde delik de bulunuyor.

Görsel: Kickstarter