Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tavukları Sıcak ve Çıtır Tutan Oyun Konsolu: KFConsole

Tavukları Sıcak ve Çıtır Tutan Oyun Konsolu: KFConsole

KFC'nin Intel destekli sıra dışı oyun konsolu KFConsole, oyun oynarken tavukların sıcak ve çıtır kalmasını sağlayan özel bir bölmeye sahip.

KFC’nin 2018 yılında faaliyete başladığı KFC Gaming bölümü geçtiğimiz haziran ayında Twitter hesabı üzerinden oldukça sıra dışı bir konsol paylaşımı yapmıştı. KFConsole adını verdikleri oyun konsolunun tasarımında dikkat çeken özellik ise konsolun içinde yer alan ve tavukları ısıtmaya yarayan bölümdü. Sony PlayStation 5 ve Xbox Series X gibi yeni nesil konsolların çıkış yapacağı Kasım 2020 ayını işaret eden KFC Gaming’in videosu pek tabii cihazın gerçek olup olmadığı sorusunu gündeme getirmişti.

Tavuk ısıtıcı bölmesine sahip ilk ve muhtemelen tek oyun konsolu

PS5 ve Xbox Series X’in geçtiğimiz kasım ayında piyasaya sürülmesinin ardından KFC Gaming’in KFConsole’u piyasaya sürmemiş olması tanıtım videosunun viral olabileceği fikirlerini artırmıştı. Her ne kadar video oyunu oynarken tavukları pişirme fikri absürt gibi gözükse de gerçekleşiyor. KFC ve donanım üreticisi Cooler Master iş birliğinin bir ürünü olan KFConsole beklenmedik olaylarla geçen 2020 yılının son zamanlarına bir sürpriz daha ekliyor.

KFC Gaming “konsol savaşları sona erdi” yazısıyla paylaştığı videoda KFConsole’un üst düzey oyunları çalıştırırken bu sırada tavuklarınızı sıcak tutacağını taahhüt ediyor.

 

KFConsole’un fiyatı, çıkış tarihi ve ön sipariş süreciyle ilgili ayrıntılar henüz belli değil. Aynı şekilde KFC, cihazın sağlık ve güvenlik kurallarına nasıl uyum sağladığını da belirtmedi. Ancak Cooler Master’ın internet sitesinde konsolun teknik özelliklerine değiniliyor. KFConsole, Intel Nuc 9 işlemci ile geliyor ve 4K 240fps’ye kadar oyun deneyimi sunacağı bilgisine yer veriliyor. Sistemin VR desteği de bulunuyor. Tavukların sıcak tutulduğu bölüm ise doğal ısı ve hava akışı sistemi kullanılarak sağlanıyor.

KFC, Sony veya Microsoft’a esprili bir çağrı yaparak tavuk bölümünü kendi konsollarında nasıl tasarlayacakları konusunda yardım isterlerse danışabileceklerini de söylüyor.