Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo’dan Mobil ve Büyük Ekranı Buluşturan Oyun Konsolu!

Nintendo’dan Mobil ve Büyük Ekranı Buluşturan Oyun Konsolu!

Nintendo bir süredir söylentileri dolaşan, mobil ve konsol oyunculuğunu birleştirerek devrim yaratan yeni konsolu Nintendo Switch'i tanıttı.

Nintendo, oyun konsolu dünyasında uzun süredir devam eden sessizliği çarpıcı bir ürünle bozdu. Bugün tanıttığı yeni konsolu Nintendo Switch, mobil ve konsol arasında anında geçiş yapabiliyor. Nintendo’nun istediği başarıyı yakalayamayan konsolu Wii U’dan sonra tanıttığı ilk oyun konsolu olan Switch, Wii U‘nun eksiklerini kapatarak karşılıyor bizleri.

Nintendo NX olarak bir süre anılan ve spekülasyonları dolaşan Switch, hem geleneksel bir kumandası hem de mobil konsola dönüşen bir eklentisi bulunuyor. Böylece evde televizyon karşısında oynadığınız bir oyunu durdurup anında kumanda değiştirerek mobile geçiş yapılabiliyor.

Öyle ki, bu Switch kumandaları paylaşarak iki kişi Mario Kart çok oyunculu oyunları da tek ekrandan oynamaya imkan tanıyor. Veya iki cihaz ve 4 kumanda kullanarak karşılıklı basketbol maçı yapılabiliyor. Bunların yanı sıra Nintendo Switch, e-spor alanındaki sıçramasını da yayınlanan filmin sonunda yapıyor. İki takımın oyuncuları kendi taktiklerini konuşurken spor salonuna çıktılarında herkes kendi Switch’ini, dock’a bağlıyor ve aynı oyuna giriş yapıyor. Bu donanım da e-sporlar açısından yenilikçi bir yaklaşım olarak öne çıkıyor.

Nintendo Switch, Mart ayında piyasaya çıkacak.

Görsel: Nintendo