Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo Switch’te Oyun Oynar Gibi Müzik Yapın: KORG Gadget

Nintendo Switch’te Oyun Oynar Gibi Müzik Yapın: KORG Gadget

KORG'un müzik prodüksiyon yazılımı Gadget, Nintendo Switch için özel geliştirilen versiyonu yayınlandı.

Müzik yapımcılığı söz konusu olunca akla gelen birkaç isimden birisi KORG. Sesin ve müziğin olduğu her alanda faaliyet gösteriyorlar. Bilgisayar ekipmanı, sintizayzır, yazılım, piyano, hoparlörler ve niceleri KORG’un çalışma alanında. Gadget ise markanın müzik prodüksiyon yazılımı. macOS ve iOS için yayınlanmış olan KORG Gadget, 26 Nisan’da Nintendo Switch için de yayınlandı.

Özünde bir oyun konsolu olan Nintendo Switch Mart 2017’de piyasaya çıktı. Ve o günden bugüne adeta ortalığı kasıp kavuruyor. The Legend of Zelda, Mario Odyssey gibi taşıyıcı oyunlarının yanı sıra bağımsız oyun geliştiriciler için de yeni bir alan sunuyor. Keza bilgisayar için yayınlanmış pek çok bağımsız oyun Switch’e adım atıyor. Ve Switch‘in ikinci yılında daha geniş kütüphanesi olması bekleniyor. 20 Nisan 2018’de piyasaya çıkan Nintendo Labo ise kartondan maketlerle etkileşim kurulan ve dijital oyunları analog dünyaya taşıyan bir maket seti olarak Switch’in farklı kullanım şekillerine güzel bir örnek olmuştu.

İster tek başına müzik yap ister arkadaşlarında müziği oyuna dönüştür

Kendini oyun oynama deneyimiyle de birleştiren KORG Gadget, Japon yazılım şirketi DETUNE tarafından geliştirildi. markanın geçmişten günümüze kadar gelen 16 farklı sintizayzır ve elektronik bateri (drum machine) kurulu olarak geliyor.  KORG, Ableton veya FL Studio arayüzlerine benzer bir dile sahip Nintendo Switch’teki Gadget da. Bu sayede hem profesyonel yapımcılar için hem de müzik üzerine eğilip eğlenebileceği içerik arayanlar için farklı bir soluk sunuyor.

Başta ABD olmak üzere tüm dünyada yayınlanan KORG Gadget, konsola özgü optimize edildiği için Joy-Con’ların jiroskoplarını da kullanıyor ve hareket ettirdikçe perde aralığını, tonu değiştirme gibi işlemler yapılabiliyor. 4 kişiye kadar oynanabilen yazılım zamana karşı beste yapma gibi meydan okumalar içeriyor.

ABD’de 48 dolardan satışa çıkan KORG Gadget’ın Avrupa fiyatı ise 39 euro. Tabii Nintendo Switch, ülkelere bağlı kısıtlama yapmadığı için dilediğiniz ülkenin mağazasına geçiş yapıp oradan satın alabiliyorsunuz.

Görsel: KORG