Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Karton Maketlerle Switch’te Yepyeni Bir Dünya: Nintendo Labo

Karton Maketlerle Switch’te Yepyeni Bir Dünya: Nintendo Labo

Nintendo'nun bugün duyurduğu yeni kendin yap kiti Labo, Nintendo Switch'i bambaşka bir dünyaya taşıyor.

Nintendo, Ekim 2016’da yeni konsolu Switch’i duyurduğu adeta yer yerinden oynamıştı. Nintendo, NES’ten günümüze kadar tasarladığı her konsol ile farklı bir yaklaşım ve vizyon sunmayı başardı. Sony ve Microsoft’un en iyi konsola sahip olmak için yarıştığı dünyada Nintendo kendine özgü bir alan yaratmayı başarıyor. Nintendo Switch de ilk tanıtıldığında hem mobil hem de büyük ekranda oynanabilen bir konsol olarak donanımsal sorular da gündeme getirmişti. Fakat ürün piyasaya çıktıktan sonra her ikisinin de altından fevkalade kalkabildiğini gösterdi. Şirketin son hamlesi Nintendo Labo ise Switch’e kendin yap kültürüyle harmanlanmış yeni bir dünya yaratıyor.

Kendin yap dünyası Switch ile buluşuyor

Nintendo Labo, kartondan hazırlanmış katlama noktaları belirlenmiş birer kit. Katlayıp birleştirdikten sonra ise bir anda Switch ile uyumlu birer aksesuara dönüşüyor. Olta, robot, piyano gibi farklı maketler yaratmaya olanak tanıyan Nintendo Labo, Switch’in donanımıyla kendin yap dünyasının hayal gücünü birleştiriyor.

Switch’in kumandaları Joy-Con’u tasarımların farklı noktalarına takarak karton maketleri etkileşimli birer oyuncağa dönüştürmek mümkün. Ve bu durumda da Switch’i bir tablet gibi kullanarak Joy-Con’ları kontrol ediyorsunuz. Nintendo, üretilen bu parçalara Toy-Con ismini vermiş. Şu anda iki farklı model kiti bulunuyor. İlki olan Variety Kit içinde uzaktan kumandalı otomobil, olta, ev, motosiklet, piyano parçaları bulunuyor. İkinci kit olan Robot Kit’te ise vizör, sırt çantası, askı, el, ayak gibi parçalarla bir robota dönüşmenizi sağlayacak parçalar yer alıyor.

IGN Fransa’nın haberine göre Nintendo bu kitlerin satın alınmasını zorunlu kılmayacak. Aksine, kartonların tasarım desenlerini ücretsiz olarak dağıtacak. Yani kendin yap kültürünün özündeki, kelime karşılığındaki, dünyayı bozmayacak. Nintendo Labo, 20 Nisan 2018’de piyasaya çıkacak. Variety Kit 70 dolar, Robot Kit ise 80 dolardan satılacak.

Görsel: Youtube