Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Bilgisayarların Kendin Yap Kağıt Modelleri

Eski Bilgisayarların Kendin Yap Kağıt Modelleri

Rocky Bergen'ın tasarladığı retro bilgisayar ve oyun konsolu modellerinin şablonları, ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Retro teknoloji denince Love Hultén’ın el yapımı retro tasarımları, Chris McVeigh’in eski bilgisayarları canlandırdığı LEGO kitleri ve Tincy Circuits’in minyatür oyun konsollorı akla geliyor. Nostaljik bilgisayar ve oyun tutkunlarının yüzünü güldüren bir başka isim de Rocky Bergen.

Kendi retro bilgisayar müzeni kur

Tasarımcı Rocky Bergen, çok hoş bir kağıttan bilgisayar ve oyun konsolu koleksiyonuyla bizleri çevirmeli ağ ve disket dünyasına geri götürüyor. Bergen’ın sunduğu kendin yap modellerinden biri, ilk Apple II bilgisayar. Üstelik ekranına Oregon Trail detayı da eklenmiş. Daha az bilinen bir mikrobilgisayar olan IMSAI 8080, Amiga 500, çeşitli Commodore modelleri, IBM 5150, Sega Master, Atari ve çeşitli Nintendo modelleri de koleksiyonda yer alıyor. Bilgisayarlar ve konsollar – hatta bir de CONION C-100F müzik seti var – tamamen aslına sadık bir şekilde yaratılmış. Bergen’in 20 ücretsiz indirilebilir şablonunu kullanarak bu modelleri yeniden yapmanız mümkün. Tek yapmanız gereken şablonları yazdırmak, katlamak, kesmek, yapıştırmak ve çocukluğunuza doğru zaman yolculuğuna çıkmak.

Rocky Bergen, yaratıcı sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahip bir tasarımcı. Bu süre zarfında grafik ve ambalaj tasarımı, hareketli grafikler, illüstrasyon, reklam ve e-Öğrenim alanlarında üretim yapmış.

Manitoba Üniversitesi’nde (Kanada) çizim ve video dallarında güzel sanatlar lisans eğitimi almış. Ardından hareketli grafiklere odaklanmış ve dijital medya tasarımı okumak için Red River College’a giderek eğitimini burada sürdürmüş. İnternet sitesinde yaşam boyu öğrenime inanan biri olduğunu belirtmiş ve şöyle demiş: “Ben hayat boyu öğrenen biriyim. Tasarımda kişisel olarak ilgi duyduğum şeyler beni Endüstriyel Tasarım, Tekstil ve Tersine Mühendislik alanlarında deneyler yapmaya itti.”

Rocky Bergen’ın yeni çalışmalarını Instagram’ı ve Twitter’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Görsel: Rocky Bergen