Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nintendo Labo ile Geliştirilen En Yaratıcı Projeler

Nintendo Labo ile Geliştirilen En Yaratıcı Projeler

Birinci Nintendo Labo Creators Contest sonuçlanırken 3 farklı kategoride kazanan projeler duyuruldu.

Nisan ayında tanıtılan Nintendo Labo, Nintendo Switch’i bir kendin-yap projesine çeviren karton kitlerden oluşuyor. Nintendo tarafından Toy-Con olarak adlandırılan bu maketler Switch’in kumandaları, Joy-Con ile birlikte çalışarak; hem yeni oyun olasılıkları açıyor hem de kullanıcının hayal gücüyle yepyeni projeler yaratılmasını sağlıyor. Nintendo tarafından duyurulan ilk Nintendo Labo Creators Contest de bu projeleri teşvik etmeyi amaçlayan bir yarışmaydı. Yarışma, geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve kazananlar açıklandı.

Nintendo Labo’nun hazır şablonları arasında piyano setlerinden robotlara, evlerden balık oltalarına uzanan bir yelpaze var. Yarışma ise insanları kitlerle gelen oyuncakların ötesine geçmeye ve bunları kullanarak yaratıcılıklarını zorlamaya çağırıyor. Bu anlamda 3 kategori açıldı: Best Decorated Toy-Con, Best Toy-Con Mod Using Toy-Con Garage ve Best Original Invention Using Toy-Con Garage. Birinci gelen projeler özel üretim bir Nintendo Switch kazanırken kategorinin diğer kazananları koleksiyonluk Switch kumandaları ve Nintendo Labo Creators mont kazanabiliyor.

3 Kategoride Yenilikçi Fikirler

En iyi süslenmiş Toy-Con’ları ödüllendiren The Best Decorated kategorisinde hazır piyano kitini kullanarak The Legend of Zelda’ya atıfta bulunan The Legend of Music tasarımı kazandı. Kazanan diğer tasarımlar arasında No Grown-Ups Allowed isimli bir ağaç ev projesi ve Jurassic PaRK isimli bir dinozor vardı.

labo_nintendo labo creators contest_bigumigu_5 labo_nintendo labo creators contest_bigumigu_5

Hazır Labo şablonlarını kullanan en yaratıcı projeleri ödüllendiren Best Toy-Con Mod Using Toy-Con Garage kategorisinde ise ilgi çekici fikirler yer aldı. Bu kategoride alarmlı analog saat, ev onarma oyunu Labo Fix It ve Creature Says isimli bir diğer oyun ödüle hak kazandı.

Orijinal tasarımları değerlendiren Best Original Invention Using Toy-Con Garage kategorisinde ise en yenilikçi fikir bir zaman planlama oyunu olan Labo Tea Time oldu. Karton bir çaydanlık ile Switch üzerindeki 4 fincanı doldurduğunuz bu oyun; seçici kuruldan büyük övgü aldı. Kategorinin bir diğer kazananı ise a Momoka Kinder’in güneş enerjisiyle çalışan akordeonu oldu. Kazanan üçüncü proje ise Don’t Break the Line isimli çizgileri bozmamanızı gerektiren oyundu.

İnsanları Labo ile yaratıcı olmaya teşvik eden yarışma onları ödüllendirirken Nintendo’nun da kendin-yap odaklı yaratıcı bir topluluk oluşturmasına yardımcı oluyor. Yarışmanın birinci ayağı bitti. Ancak 19 Temmuz itibariyle 2. yarışma için başvurular 20 Ağustos’a kadar devam ediyor. Yeni yarışmada 2 kategori var: En iyi müzik enstrümanı ve en iyi oyun deneyimi. Buradan da çıkacak yaratıcı projeleri beklemedeyiz.

Görsel: YouTube – Nintendo
Manşet görseli düzenlenmiştir.