Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Canlandırmacılar İçin Güvenilir Bir Arkadaş: GEORGE

Canlandırmacılar İçin Güvenilir Bir Arkadaş: GEORGE

GEORGE; stop-motion kuklalar için özel olarak yaratılmış ve profesyonel animasyon dünyasında kullanılmak üzere tasarlanmış karbon fiber bir iskelet.

Stop-motion, bir objenin aynı kadraj içinde küçük hareket farklılıklarıyla fotoğraflanması ve bunlar arka arkaya oynatıldığında objenin hareket ediyormuş gibi görünmesini sağlayan bir canlandırma tekniği olarak özetlenebilir. 3B yazılımlar veya bilgisayarla çizim becerisi gerektirmeyen bu teknik; canlandırmadaki en eski tekniklerden de biri. 1900’lü yıllarda Georges Méliès filmlerinde sinemadaki ilk örneklerini görmek mümkün. Ancak bu kadar eski olmasına rağmen modası da hiç geçmiyor. Hatta şimdilerde stop-motion, sunduğu tatlı his ve benzersiz doku nedeniyle yeniden yükselişte. Pek çok Oscar adayı film, stop-motion’la yapılıyor.

Bir çocuğun bile oyuncağını farklı hareketlerle fotoğraflayıp ufak animasyonlar yaratabilmesine izin veren, temelde oldukça basit bir mantık içeren stop-motion; iş tam teşekküllü bir sinema filmine dönüştüğünde haliyle oldukça meşakkatli bir çaba gerektiriyor. Ve bu alanda çok da fazla yenilik görmüyoruz. İşte bu noktada GEORGE devreye giriyor.

george_kickstarter_bigumigu_

Hafif ve Güvenilir Kukla İskeleti

Stop-motion kuklaları söz konusu olduğunda en önemli şey iskelet. Zira iskeletsiz bir kuklaya detaylı hareketler vermek pek mümkün değil. GEORGE da stop-motion kuklalar için özel olarak yaratılmış ve profesyonel animasyon dünyasında kullanılmak üzere tasarlanmış bir iskelet. Rakiplerinin aksine çelik yerine karbon fiberden üretilen GEORGE, alanında bir ilk. Son derece hafif ama güçlü yapısı ve aeronotik dünyasında kullanınan teknolojisiyle, canlandırma sanatçıları için dayanıklı ve güvenilir bir yol arkadaşı.

GEORGE sayesinde kukla ağırlaşmıyor ancak sağlamlığından da ödün vermiyor. Daha da önemlisi bir yerden bir yere pozisyonu bozmadan hareket ettirilebiliyor ve harekette kolayca ufak değişiklikler yapılabiliyor. Kuklalarda sık sık rastlanan bir problem olan, birkaç hareketten sonra gevşeme sorunun da önüne geçilmiş oluyor. İskeletin, doğru ve doğal duruşu sayesinde akıcı ve esnek hareketler yakalanırken iskeleti kaplayan malzemede çatlaklar ve form bozuklukları olmaması sağlanıyor.

GEORGE’un üretiminde eklemleri ve boyunu kilitleyen sistemlere özellikle dikkat edilmiş. Bu sayede bedenin duruşu korunurken sadece el, baş veya ayak hareketlerinin yapılabilmesi sağlanmış. Parçalarının modülerliği sayesinde eklem yerlerine kolaylıkla yeni parçalar eklemek mümkün.

Özet olarak GEORGE son derece güçlü, maksimum hareket akışkanlığı sağlayan ve çekim boyunca hareketin bozulmasına izin vermeyen bir stop-motion aracı. Bu anlamda sadece canlandırma filmler için değil; okul ve üniversitelerde eğitim malzemesi olarak da geniş bir kullanım alanı sunuyor.

GEORGE, şu anda Kickstarter üzerinde fonlamaya açık. Halihazırda hedefini geçmiş durumda olan iskelet; animasyoncular için önemli bir destek sağlayabilir gibi duruyor.

george_kickstarter_bigumigu_ george_kickstarter_bigumigu_

george_kickstarter_bigumigu_ george_kickstarter_bigumigu_

 

http://kck.st/2JRGAcC

Görsel: Kickstarter