Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hava Kirliliğiyle Mücadele Eden Örgü Sele Kılıfı

Hava Kirliliğiyle Mücadele Eden Örgü Sele Kılıfı

Krakov'da bisiklet aksesuarları satışı yapan Bike Belle markası, kışın yaşanan hava kirliliğini azaltmak için örgü bisiklet selesi kılıfı satışına başladı.

Polonya’nın en büyük 3 şehrinden biri olan Krakov’da, sonbahar ve kış aylarında hava kirliliği yüksek seviyelere çıkıyor. Hava kirliliği seviyesindeki yükselmenin 2 temel sebebi var; kömürle ısınma ve otomobille ulaşımın artması. Bölgedeki yetkililer 2018’den itibaren kömür yakmayı yasaklayan bir kanun tasarısını onaylamış ancak araç trafiği hakkında henüz harekete geçmemişler.

Yetkililerin, otomobil kaynaklı hava kirliliği konusunda adım atmasını beklemek istemeyen Bike Belle ekibi, insanları kışın daha sık otomobille ulaşıma iten nedenlerin kökenine inmeye karar vermiş. Çünkü Krakov’daki yetişkinlerin de çocukların da havalar soğumaya başladığı andan itibaren bisikletlerini kullanmayı bıraktığını gözlemliyorlarmış.

Bisiklet kullanımında kışın yaşanan düşüşü çözmeye odaklanan Bike Belle ekibi, örgü sele kılıfı fikrini mağazalarını annesiyle birlikte ziyaret eden küçük bir çocuktan ilham alarak bulmuşlar. Küçük çocuk, sabahları hava çok soğuk olduğu için seleye oturmanın ona rahatsızlık verdiğinden şikayet ediyormuş. Bu fikirden yola çıkarak öncelikle kendi yakın çevresinde örgü kılıfı deneyen Bike Belle ekibi, özellikle çocukların bu kılıflardan çok memnun kaldığını görmüş ve kılıfları satışa sunmuş. Bike Belle bu sevimli örgü kılıfların kışın da bisiklet kullanımını sürdürmek için katkısı olduğuna inanıyor.

Anahtarlık boyutundaki sele kılıfı ve bisiklet yağmurluğu ile birlikte örgü sele kılıfı, bisikletçinin kışın hayatını kolaylaştırabilen pratik çözümlerden biri olarak kayıtlara geçiyor.

Görsel: bikebelle