Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sosyal Medyada Okuduklarımız Bir Kitap Olsa

Sosyal Medyada Okuduklarımız Bir Kitap Olsa

Black Button Books için hazırlanan kampanya, sosyal medya okuduğumuz anlamsız şeyler yerine bizi gerçek bir kitap okumaya çağırıyor.

İnternet öncesinde daha fazla mı okurduk? Daha doğrusu daha fazla kitap mı okurduk? Ülkemizde okuma alışkanlığı hiçbir zaman çok iyi olmadı da dünya genelinde insanlar okuma ihtiyacını kitaplardan internete, hatta internet de değil; sosyal medyaya çevirdi belki de. Peki ama sosyal medya üzerinde okuduklarımız tam olarak ne? Okuma alışkanlığı konusunda bir başka mimli ülke olan Romanya’dan gelen bir kampanya, sosyal platformlarda okuduklarımızın kitap yerine geçemeyeceğini esprili bir şekilde gösteriyor.

Black Button Books için Friends\TBWA tarafından hazırlanan kampanya, “Read Something Better” (Daha iyi bir şey okuyun) adını taşıyor. Kampanyanın filmlerinde, ellerindeki kallavi kitapları okuyan insanlar görüyoruz. Ancak bu insanların “Suç ve Ceza”yı okumadığını iç seslerini duyduğumuzda anlıyoruz. Genç kadın sürekli olarak bir takım etiketleri; adam ise durum güncellemelerini sürükleyici bir roman okurmuş gibi okuyor.

Sosyal Platformları Temsil Eden Kitaplar

Okuyucular kitapları yerine bıraktığındaysa isimlerini görüyoruz: Kendini beğenmiş etkisiz influencer’lar tarafından yazılmış “The Insta Hashtag Compendium” ve tanımadığınız insanlar tarafından yazılmış  “The Big Book of Faces.” Kitaplar elbette Instagram ve Facebook’u, orada okuduğumuz bir dünya saçmalığı temsil ediyor. Filmde hiçbir şey olmadan 1 dakika boyunca aynı boş iç ses devam ettikçe filmin sonunun ve mesajının gücü de artıyor. Zira bu sayede okuduklarımızın gerçekten aslında ne kadar anlamsız şeyler olduğunu daha net görebiliyoruz.

İnsanları sosyal medyadaki boş metinlerle vakit kaybetmek yerine bir kitap alıp okumaya çağıran kampanya, dijital ortamda yayında. Kampanya aynı zamanda basın ilanlarıyla da destekleniyor. Filmde gördüğümüz sahte kitapların yanı sıra bir de Twitter’ı temsil eden, öfkeli hiç kimseler tarafından yazılmış “Tweets for Thoughts” kitabı için de bir ilan var.

okuma_black button books_friends tbwa_romanya_bigumigu_ okuma_black button books_friends tbwa_romanya_bigumigu_ okuma_black button books_friends tbwa_romanya_bigumigu_

Künye:

Reklamveren: Black Button Books
Reklam Ajansı: Friends\TBWA Bucharest
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Eugen Suman
Sanat Yönetmeni: Paul Nedelcu, Theo Nistor
Reklam Yazarı: Teo Chiripuci
İlüstratör: Fesus Barna
Yönetici Ortak: Sorin Tranca
Müşteri Hizmetleri Yönetmeni: Ioana Teodorescu
Strateji Başkanı: Alina Buzatu
Stratejik Planlama: Adriana Vasile
Fotoğrafçı: Almost Ready Productions
Yapım: Blind Cat Production & Avanpost
Yönetmen: Vlad Gliga
Yapımcı: Mircea Cioban

Görsel: YouTube – Ads of The World